Your search results

Kauniin maatilan pihapiiri ja rakennukset, noin 15 ha vain 30 minuuttia keskustasta

 • Lahelantie 474
 • Tuusula
 • 850,0m2
 • Maatila jonka päätalo on 8 h + k ja n 330 m2 ja sivutalo 5 h +k + sauna n 120 m2
 • 860 000 €

Kuvaus

Maatila Mangs päärakennus pihapiireineen Tuusulassa myydään yhdessä tai erikseen maineen ja metsineen. Noin 15 ha kattava maatila on lohkaisematon määräala Ruotsinkylässä Tuusulassa ja se myydään rakennuksineen. Maatilan pihapiiri muodostaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän kokonaisuuden, jossa kahta kaunista asuintaloa täydentävät maatilan käytöstä poistetut ja osin purkukuntoiset rakennukset. Tilan pihapiiri sijaitsee keskeisellä paikalla Ruotsinkylässä, Lahelantien varrella, vain noin 30 min matkan päässä Helsingin keskustasta ja vain 15 minuuttia lentokentältä. Kohde on kulttuurihistoriallisesti merkityksellinen, kaunis, ja alkuperäisen mukainen ja vastaavia maatiloja on enää varsin harvoin tarjolla. Kohde soveltuu edelleen pienimuotoiseen viljelyyn, ja se soveltuu myös oivasti entisöinti- ja kunnostuskohteeksi. Tilan päärakennus on säilynyt lähes alkuperäisen mukaisena, ja siinä on mm. erittäin kauniit kaakeliuunit ja huonekorkeutta on lähes 4 metriä. Samalla on myös mahdollista hankkia tilan metsät ja vuokratut viljelysmaat, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 56 ha. Maatilan pellot ovat 31.12.2018 päättyvällä maavuokrasopimuksella vuokratut maanviljelijälle.Tilan entisistä maatalouskäytössä olleista rakennuksista 2-3 rakennusta ovat purkukuntoisia, toiset 2-3 rakennusta ovat edelleen pelastettavissa, mutta edellyttävät määrätietoista otetta ja panostusta. Esittelemme kohdetta vain yksityisnäytöin ja sopimuksen mukaan, tervetuloa tutustumaan. Esittelyvaraukset ja tiedustelut, osakas Kenneth Katter 045-864 8062 ja kenneth.katter@sothebysrealty.fi

Keittiö / varusteet
Maatilan päätalon keittiössä on sähköliesi ja jääkaappipakastin sekä iso ja toimiva puuhella jossa on myös leivinuuni. Keittiön säilytystiloina toimivat kaksi erillistä ruokakaappia, joista toinen on yhteydessä ulkoilmaan ja toimii myös viileänä säilytystilana. Sivutalon keittiössä on AEG jääkaappipakastin, Upon sähköhella, Electroluxin liesituuletin sekä Högforsin valurautainen puuhella ja uuni.
Tilat / Pinta-alat
Päätalo, joka on vuodelta 1898 on noin 330 m2 kahdessa kerroksessa, sen pääkerroksessa on yhteensä 6 h + k + kph ja sen alla on maakellari ja kellaritiloja. Sivutalo, joka sekin on n.1898 on yhteensä noin 120 m2, siinä on 3 h + k asuinkerroksessa sekä ullakolle rakennettu loft-tila. Myös sivutalon alla on maavarainen kellari. Pihapiirissä on lisäksi aittoja, pajoja, navetta sekä entinen sauna ja verstastila, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 350m2. Sivurakennukset ovat osin purkukuntoiset, ja edellyttävät rakennusten korjaus-ja entisöintitoimenpiteitä. Päätalon merkittävät kunnostusvaiheet ovat olleet 1939, 1964, 1990 ja 2017.
Kph / wc / varusteet
Päätalon kylpyhuone on rakennettu noin 1964 ja päivitetty 1990 luvulla, mutta kylpyhuoneen laajamittainen uudistus on suunniteltava erikseen. Sivutalon asumismukavuutta on 1990-luvun puolessavälissä viimeksi merkittävästi parannettu, jolloin mm. on rakennettu sivutalon sisäsauna, uusittu keittiö ja nykyinen huonejärjestys kahdessa kerroksessa. Rakennuksen kunto on tyydyttävä/hyvä.
Palvelut
Ruokakaupat; Hyrylä, Lahela 1,5 km, Riihikallio, Tuusulan keskusta 4-5 km. Suuri valikoima löytyy Vantaan Tammistosta ja Jumbo kauppakeskuksesta, noin 10 km., Koulut: Suomenkielinen ja ruotsinkielinen ala-aste 0,5 km, päiväkoti 4,5 km Hyrylä. Tuusulan keskusta 4-5 km
Liikenneyhteydet
Linja-auto
Lämmitys
Päätalon lämmönlähde on öljy ja sivutalon lämmönlähde on sähkö.
Pintamateriaalit
Talojen lattiat ovat kaunista ja alkuperäistä puulattiaa, päätalossa on ajanmukaisesti lattiamateriaaleina käytetty myös korkkia ja linoleumia. Sivutalon lattiamateriaali on myös puuta. Seinät ovat hirsirunkoiset ja ssiältä joko maalatut tai tapetoidut. Sisäkatot ovat puuta ja ajanmukiasesti sisustettua sisustuslevyä. Kylpyhuoneiden lattiat ja seinät ovat kaakeloidut.
Kiinteistötunnus
858-411-9-34
Maasto
Maatilan peltoja, metsikköä ja pihapiirissä puutarhaistutuksia.
Havu- ja lehtipuita sekä istutettuja pihapuita, pensaita ja puutarhakasveja.
Kaavoitustilanne
Yleiskaava
Lisätietoja
Tuusulan kunta
Kattotyyppi / Kate
Harja / Tiili Harja/ Pelti
Rakennusaine
Kivi ja tiili sekä hirsi ja puu

Faktat

 • Osoite:
  Lahelantie 474,
  04360 Tuusula
 • Myyntihinta:
  860 000 €
 • Velaton hinta:
  860 000 €
 • Asuin-ala:
  450,0 m2
 • Kokonaispinta-ala:
  850,0 m2
 • Tontin pinta-ala:
  150 000,00 m2
 • Rakennusvuosi:
  1898
 • Huoneita:
  Maatila jonka päätalo on 8 h + k ja n 330 m2 ja sivutalo 5 h +k + sauna n 120 m2

Olen kiinnostunut tästä kohteesta

Ilmoittautuminen

Vastaava välittäjä

agent picture

Kenneth Katter

Osakas, Myyntiedustaja

Sijainti kartalla

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results