Your search results

Myydään omarantainen kiinteistökokonaisuus, Rantalinna Ruokolahdella

 • Rantalinnantie 127
 • Ruokolahti
 • 1200,0m2
 • Rantalinna niminen hotellikokonaisuus, kaikkiaan 11 kiinteistöä rakennuksineen
 • 6 500 000 €

Kuvaus

Myydään historiallisesti merkittävä jugendlinna Rantalinnan omistavan Ruokolahden Linna Oy (1610118-0)koko 100% osakekanta. Yhtiön omistuksessa on kaikkiaan 11 erillistä kiinteistöä, yhteensä noin 9,2 ha maata ja noin kilometrin verran Saimaan rantaa.

Rakennuskannassa on Rantalinna jugendlinna vuodelta 1912, joka on museoviraston suojelema, entinen tohtorinhuvila, yksityinen kappeli, kaksi rantasaunaa ja niihin liittyvät grillauspaikat ja kesäkeittiöt, puisto kesäpaviljonkeineen, sekä joitakin vanhempia purkukuntoisia rakennuksia, kuten verstas ja venevaja. Lisäksi kauppaan kuuluvat Rantalinnan uimalaiturit ja vierasvenelaituri uimamökkeineen.

Kauppaan kuuluvat kaikki linnan historiallisesti merkittävä irtaimisto ja kalusteet, 13 hotellitason huoneen kalusteet, ravintolan noin 100 henkilön tarjoiluun tarkoitetut välineistöt ja tarpeisto sekä ammattikäyttöön sisustettu ja varusteltu keittiö. Lisäksi kokonaiskaupassa myös kiinteistönhoitoon tarvittava varusteisto, kaksi moottorivenettä, kaksi soutuvenettä ja muuta tarpeistoa joka liittyy hotellitoiminnan pyörittämiseen. Kauppaan kuuluvasta irtaimistosta on tehty erillinen kalusteluettelo.

Alueelle on tehty hotellin laajennuksen ja lisärakentamisen aloite ja kylpylähotellin rakennussuunnitelma. Kylpylän edellytyksistä on lisäksi teetetty erillinen Finnish Consulting Group liiketoiminta-arvio, jonka puitteissa lisärakentaminen ja palvelutarjonnan laajentaminen on toteutettavissa.

Alueen kehittämisessä on huomioitu myös erillisten paritalojen ja eko-kylän rakentamisen tarpeet, näistäkin on valmiiksi teetetty rakennussuunnitelmat ja luonnokset.

Rantalinna esitellään sopimuksen mukaan kesän 2018 aikana, yksityisesittelyiden varaukset ja tarkemmat tiedustelut – Osakas Kenneth Katter +358 45 8648062.

Keittiö / varusteet
Ravintola tason ammattikeittiössä on pääosin Zanussin ammatti keittiövälineistö, liedet ja kaasuliedet, uunit, grillit ja kylmä koneet sekä ammattiastianpesukoneet, joita on täydennetty Diamond ja Amona keittiökoneilla. Hankintaan liittyvä keittiötarpeisto on saatavilla erillisenä liitteenä.
Tilat / Pinta-alat
Hotelli Rantalinna on Jugend linna vuodelta 1912. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut varakkaan suvun kesänvietto huvila, ja siinä on mm. asunut Romanovin sukuun kuulunut Prinssi Oldenburg puolisoineen. Rantalinnan historiaan liittyy monta värikästä vaihetta, ja se on muun muassa toiminut kenttäsairaalana, ja 1939-1993 Rantalinna on ollut Konduktööri Yhdistyksen kesähuvila ja vapaa-ajan keskus. Nykyisen omistajan toimesta Rantalinnan aluetta ja puitteita on kehitetty, entisöimällä Rantalinnaa,sekä luomalla hotellitoiminnan edellytykset. Nykyinen kolmannen kerroksen ratkaisu, jossa huoneiden ilmastointia ja viilennystä on parannettu ilmalämpöpumpuin, on luonut modernin ja toimivan pienhotellin, jossa kullakin huoneella on oma ilmeensä.
Kph / wc / varusteet
Rantalinnan huoneet ja huoneistot ovat kaikki varustettu omilla kylpyhuoneilla, joissa suihkut ja wc. Lisäksi yhteiskäyttötiloissa on 3 erillistä Wc'tä, ja henkilökunnan tiloissa 2 Wc:tä. Kellarikerroksessa on erillinen sauna, hieromahuone ja 2 erillistä Wc'tä, sekä kellarisäilytystilat, pannuhuone ja muut tekniset tilat sekä kylmähuone.
Palvelut
Ruokolahti, noin 3 km, Imatra noin 25 kn, Koulut: Ruokolahti, noin 3 km
Liikenneyhteydet
Auto, linja-auto ja veneliikenne, Saimaan kanavan kautta jopa merelle
Lämmitys
Öljy lämmitys, sähkölämmitys ja ilmalämpöpumput
Pintamateriaalit
Lattiat ovat puulattiaa, huoneiden lattiat ovat päällystetyt kokolattiamatoilla, ja huoneiden seinät ovat tapetoidut. Katoissa on kauniita kattorelieffejä, ja ne on entisöity sekä maalattu.
Rakennusoikeus
1500 + 3500 k-em2
Kiinteistötunnus
700-405-1-40
Maasto
Saimaan rannan rantamaasto, jossa on merkittävä noin + 35 m korkeusero järven pinnasta.
Jylhää mänty- ja lehtipuustoa sekä istutettua jalopuustoa ja puutarhakasvistoa.
Kaavoitustilanne
Rantakaava
Lisätietoja
Ruokolahden kunta
Kattotyyppi / Kate
Mansardikattoinen/ Pelti
Rakennusaine
Kivi, tiili, puu ja pelti

Faktat

 • Osoite:
  Rantalinnantie 127,
  56100 Ruokolahti
 • Myyntihinta:
  6 500 000 €
 • Velaton hinta:
  6 500 000 €
 • Asuin-ala:
  812,0 m2
 • Kokonaispinta-ala:
  1200,0 m2
 • Tontin pinta-ala:
  91 000,00 m2
 • Vapautuu:
  Vapautuminen sopimuksen mukaan
 • Rakennusvuosi:
  1912
 • Huoneita:
  Rantalinna niminen hotellikokonaisuus, kaikkiaan 11 kiinteistöä rakennuksineen

Olen kiinnostunut tästä kohteesta

Ilmoittautuminen

Vastaava Välittäjä

agent picture

Kenneth Katter

Osakas & Myyntiedustaja

Sijainti kartalla

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results

Compare properties