Your search results

Omarantainen täysin saneerattu omakotitalo

 • Ribbingintie 105
 • Helsinki
 • 299,5m2
 • 5mh, oh, kirjasto, keittiö, halli, 2xkph, sauna 3xwc, at, terassi ja rantasauna
 • 1 790 000 €

Kuvaus

Ribbingintie kurvittelee keskellä kaunista pelto- ja metsämaisemaa läpi Östersundomin Talosaaren, jonka etelärannalla sijaitsee tämä omarantainen omakotitalo luonnonkauniilla paikalla. Vehreän niittymaisen takapihan jälkeen talon sivustaa kuljettaessa avautuu uskomaton maisema: mustikanvarpujen ja korkeiden mäntyjen täyttämä rinne laskee talolta alas rantaan ja merimaisema avautuu avoimena lounaaseen. Kaukana siintää Vuosaaren sataman nostokurjet, jotka tuovat urbaanin teollisen kontrastin luonnon keskellä asumiseen.

Talon eteläsivulle on rakennettu merelle aukeava aurinkoterassi, johon mahtuu pitkä ruokapöytä ja sohvaryhmät: mahtava paikka grillata ja chillata. Vieressä rinteessä on lämmitetty uima-allas. Puulämmitteinen rantasauna on sympaattinen ja modernisoitu lasiseinillä ja lasiovilla, jotka avautuvat laiturille ja hiekkarannalle. Omaa rantaviivaa on noin 30 metriä, laituriin pääsee kiinni pienellä veneellä ja poijuun isommalla. Kauppatorille veneellä hurauttaa noin 20 minuutissa, sama aika menee lentokentälle autoillen ja metrolle 15 minuuttia.

Asuinrakennus on alkujaan valmistunut 1960-luvun alkupuolella ja sen toinen kerros on rakennettu 2007. Koko kiinteistön tekniikka ja sisätilat on uusittu vuonna 2006 ja myös maalämmön tai aurinkopaneelien asentamismahdollisuus on selvitetty. Talon pohjaratkaisu edustaa moderniksi muokattunakin 60-luvun järkiajattelua ja koti on erittäin sopiva suurellekin perheelle. Makuuhuoneita on kahdessa kerroksessa yhteensä viisi, joista kolme suurempaa ja kaksi pienempää, jotka sopivat hyvin myös kotitoimistoiksi. Asuintilojen apuna on yläkerran iso arkiolohuone, kodinhoitotilat, kaksi kylpyhuonetta ja kolme wc:tä. Myös päärakennuksesta on sauna. Lisäksi löytyy erilaisia varastotiloja ja vaatehuoneita sekä autotalli.

Olohuone on erittäin tunnelmallinen: merimaisema avautuu ylhäältä mäenrinteestä isoista ikkunoista, vivahteikas kalanruotoparketti sopii alakerran klassiseen tunnelmaan ja takka hehkuu ruokailutilan vieressä. Kirjastohuone on yhdistetty olohuoneeseen, jotta pohjan layout tulee parhaiten esille. Isolla tontilla on runsas kasvusto, joka kuitenkin suurimmilta osin luonnontilaisena on helppohoitoinen.

Kokonaisuutena talo rantasaunoineen, uima-altaineen ja oleskelutiloineen on suunniteltu niin, että on onnistuttu yhdistämään tyylilliset yksityiskohdat ja rantakiinteistön fiilis asumisen vaivattomuuteen sekä korkealaatuiseen elämisen tasoon.

Yksityisesittelyt:

Tommi Karhula, + 358 (0)50 3541 421, tommi.karhula@sothebysrealty.fi
Kirsi Heifeldt, +358 (0)50 358 3300, kirsi.heifeldt@sothebysrealty.fi

Keittiö/varusteet
Jääkaapipakastin, viinikaappi, irralliset kaapistot, keraaminen liesi, liesituuletin, mikroaaltouuni, astianpesukone. Keittiössä paikka pienelle ruokapöydälle, ruokasalissa isolle pöydälle.
Tilat / Pinta-alat
Piirustusten, poikkeamispäätösten ja lopputarkastuspöytäkirjojen mukaiset pinta-alat: asuintalon alakerta 182,5 k-m2, yläkerta 95 k-m2, tuulikaappi 5 m2. Autotalli 12 m2. Vaja 10 m2. Lisärakennus. Tiloja ei ole tarkistusmitattu, eikä tarkkaa huoneistoalaa ole tiedossa.
Kph/wc/varusteet
Alakerrassa kaksi erillistä wc:tä ja tilava kylpyhuone kahdella suihkulla sekä sauna, jossa hetivalmis Ratia design sähkökiuas. Yläkerrassa kylpyhuone-wc suihkukaapilla. Ulkosauna rantamökissä, puukiuas. Kodinhoitohuoneessa pesukoneliitännät, pyykinpesukone, kuivausrumpu.
Palvelut
Lähikauppa Porvoontien varressa, Itäkeskuksen ja Vuosaaren ja Jumbon kauppakeskusten kattavat palvelut, Koulut: Sakarinmäen koulu
Liikenneyhteydet
Lentokentälle autolla 20 min, Kauppatorille veneellä 20 min, metroasema 15 min, Tikkurilan matkakeskus 15 min.
LÄMMITYS
Sähkö, ilmalämpöpumput ja takka
Pintamateriaalit
Alakerrassa vivahteikas alkuperäinen, mutta kunnostettu kalanruotoparketti sekä laattalattiaa (laattalattioissa lattialämmitys). Yläkerrassa parkettilattia. Seinäpinnat maalattu vaalein sävyin. Märkätilat kaakeloitu/laatoitettu, sähkökäyttöiset lattialämmitykset.
Rakennusoikeus
Käytetty
Kiinteistötunnus
91-439-1-46
Maasto
Sekä tasamaata että rinne päätalolta rantaan, hiekkaranta, omaa rantaviivaa noin 30m
Nurmikkoa, puustoa, istutuksia ja rinne luonnonkasvustoa
Kaavoitustilanne
Yleiskaava
Lisätietoja
Helsingin kaupunki
Kattotyyppi / Kate
Harjakatto / Tiili
RAKENNUSAINE
Siporex-elementti

FAKTAT

 • Osoite:
  Ribbingintie 105,
  00890 Helsinki
 • Myyntihinta:
  1 790 000 €
 • Velaton hinta:
  1 790 000 €
 • Asuin-ala:
  277,5 m2
 • Kokonaispinta-ala:
  299,5 m2
 • Tontin pinta-ala:
  2 600,00 m2
 • Vapautuu:
  Vapautuminen sopimuksen mukaan
 • Rakennusvuosi:
  1964
 • Huoneita:
  5mh, oh, kirjasto, keittiö, halli, 2xkph, sauna 3xwc, at, terassi ja rantasauna

KATSO

Olen kiinnostunut tästä kohteesta

Ilmoittautuminen

Vastaava välittäjä

agent picture

Tommi Karhula

Myyntiedustaja KiAT

Kartta

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results

Compare properties