Tulossa

Tulossa

Tulossa

380 m2

ASUINPINTA-ALA

760 m2

KOKONAISALA

2 480 000 €

MYYNTIHINTA

Siuntio kk

KAUPUNGINOSA

18 492 m2

TONTIN PINTA-ALA

Siuntion vanha kaunis Pappila, Siuntion kirkonkylässä kauniisti pidetty arvokas koti

Pappilantie 109, 02570 Siuntio

Omakotitalo | Kaunis Siuntion vanha pappila ja sen pihapiiri rakennuksineen - 5 rakennusta

Kuvaus

Kauniin Siuntion vanhan pappilan kiinteistöt omistavan Kiinteistö Oy Siuntion Vanha Pappila koko osakekanta omistuksineen myydään erittäin hyväkuntoisen ja kauniisti pidettyinä.Tila muodostuu kahdesta erillisestä kiinteistöstä ja on kaikkiaan noin 1,85 ha kokoinen. Tilalla sijaitsevat kauniin kaksikerroksisen pappilan lisäksi sivurakennus Fogdestugan, jossa kesäkeittiö ja iso kamari, saunarakennus jossa erillinen vierashuone, viljamakasiini sekä iso autotalli ja varastorakennus. Tilalla on lisäksi kaunis ja hyvin pidetty puutarha, erillinen ulko uima-allas sekä tenniskenttä. Pappilan historia Siuntion kirkonkylässä juontaa aina 1500-luvulle, ja se muodostaa kirkon ja Suitian linnan kanssa ainutlaatuisen yhdistelmän sääty Suomen historiaa. Pappila on nykymuodossaan siirretty nykyiselle paikalle 1812-1817, ja sitä on suurennettu toisella kerroksella 1870 luvulla. Pappila on toiminut pappilana aina 1970 asti, jonka jälkeen se siirtyi yksityisomistukseen. Pappilaa on sen jälkeen useassa erässä entisöity ja kunnostettu nykyiseen kauniiseen muotoonsa, ja tilan nykyinen rakennusjärjestys, kivimuuri ja kunnostetut ja laajennetut autotallirakennukset ovat saaneet muotonsa 2011 jälkeen. Tila soveltuu ympärivuotiseksi asunnoksi, mukavaksi ja avaraksi useamman sukupolven vapaa-ajan kodiksi ja rakennuskanta mahdollistaa monenlaista harrastus- ja liiketoimintaa.

Kaunis koti on kukkeimmillaan keskikesällä, jolloin talon vierusta virtaava Siuntion joki ja kauniit istutukset ovat kauneimmillaan. Saapuminen Siuntion kirkon kautta tuo vieraat lehmuskujaa myöten suoraan Vanhaan Pappilaan, joka ehdottomasti on koettava paikan päällä. Yksityisesittelyt – Kenneth Katter +358458648062

Lisätiedot ja esittelyt

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

2 480 000 €    3 263,16 €/m2

Velkakiinnitykset

1 553 295,97

Kiinteistövero

750.00 €/v

Öljynkulutus

4500 l/v

Vesimaksu

41,67 €/kk

Sähkölämmitys

1500 €/v

Isännöitsijä

300.00 €/v

Lämmityskustannukset

375 €/kk

Energialuokitus

Energialuokka

Ei lain edellyttämää energia todistusta.

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

755-453-4-0 ja 755-453-1-30

Kiinteistön tilannimi

Pappila

Tontin pinta-ala

18 492 m2

Tontin omistus

Oma

Maasto

Kaunis jalopuinen joenranta, jossa Siuntion joki kiertää Pappilan
Jalopuita, vaahteraa, tammia, luhmuskujan varrella. Pihapiirissä keittiöpuutarha, marjapensaita ja kauniit istutettu puisto- ja puutarhakasvisto

Kaavoitustilanne

Yleiskaava

Lisätietoja antaa

Siuntion kunta

Käyttövesi

Kunnallistekniikka ja Siunton kunnan vesi

Viemäri

Saostuskaivo

Rakennustiedot

Rakennusvuosi

1812

Kerrosluku

2

Rakennusaine

Kivi, hirsi, puu ja pelti

Kattotyyppi/kate

Harja / Tiili Harja/ Pelti

Kunto

Erinomainen

Tilat/pinta-alat

Pappilan asuinpinta ala on noin 380 m2, ja siinä on 5 erillistä makuuhuonetta, 2 kylpyhuonetta, iso sali, ruokasali, keittiö sekä erilliset ruokakomerot ja kylmäkellarit. Pappilassa on sekä ulko-että sisäkuisti. Pappilan alla on noin 60 m2 kellari, jossa varastotilat. Pihassa on erillinen saunarakennus, jossa vierashuone sekä vierastalo.

Lämmitys

Öljylämmitys pappilass ja sähkölämmitys erillistaloissa

Ilmanvaihto

Painovoimainen

Keittiö

Keittiössä on leivinuuni, Gaggenau induktioliesi, liesikupu ja erillisuuni, Mielen astianpesukone ruokakomerossa on kaksi erillistä Bosch jääkaappi/pakastinta ja kodinhoitohuoneessa on erillinen Bosch jääkaappi. Keittiön puulla lämpiävä uuni avo - ja leivinuunin on keskeinen osa keittiön tunnelmaa.

Kph/WC

Pappilan märkätilat on kunnostettu 2011, jolloin yläkertaan kunnostettiin pääkylpyhuone jossa on kylpyamme, ja suihkullinen erillinen kylpyhuone. Lisäksi Väentuvassa on oma suihkullinen kylpyhuone. Erillistä wc'tä on Pappilassa kaikkiaan 5 kpl.

Pappilaa on vuosien aikana kunnostettu ja uudistettu monesti. Vuonna 1974 Pappila peruskorjattiin neljän vuoden aikana, ja silloin mm talon avotakka ja leivinuuni rakennettiin. Vuosien 1994-2010 välissä keskeiset kunnostyöt ovat kattaneet mm; 1994 Pappilan, autotallirakennuksen maalauksen ja ikkunoiden kunnostuksen, 1997 Kellari saunan ja pesuhuoneen kunnostus, 1998 Uusi keittiöportaikko ja sisäänkäynti. 2000 Väentupa siirretään ja rakennetaan nykyiseen muotoonsa, puutarha ja pysäköintialue perustetaan, 2006 veranta lämpöeristetään ja lattialämmitys asennetaan, samoin itäinen kylpyhuone rakennetaan, 2008 keittiön remontti, 2010 uuden öljypolttimen hankinta ja öljysäiliön huolto sekä Pappilan maalaus. Vuosina 2011 -2012 nykyiset omistajat ovat sitten uusineet vesi- ja viemärijohdot, sähkölinjat, katkaisijat ja kosketimet Paipplisaa ja väentuvassa, remontoineet Pappilan kokonaisuudessaan nykymuotoonsa (märkätilojen uudet kalusteet ja sisustus, väentuvan märkätilojen ja keittiön kunnostus. Uusi autotallirakennus paalutetaan ja rakennetaan ja saunarakennuksen muutostyöt toteutetaan. Lisäksi useita ulkorakennushankkeita, mm pihamuuri, puutarhan nykymuoto, tenniskenttä ja uima-allas, joka paalutettaan tukevaksi maaperään.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan