Tulossa

Tulossa

159 m2

ASUINPINTA-ALA

305 m2

KOKONAISALA

1 140 000 €

MYYNTIHINTA

Vanha Porvoo

KAUPUNGINOSA

629 m2

TONTIN PINTA-ALA

Ainutlaatuinen, tällä milleniumilla rakennettu pittoreski koti Porvoon vanhan kirkon kupeessa nyt myynnissä!

Braskiksenkuja 6, 06100 Porvoo

Omakotitalo | 2 mh, k, oh, takkahuone, askarteluhuone, työhuone, 2 kph, 3 wc, s, 2 vh, et, khh, var/tekn.tila, autotalli

Kuvaus

Kulku tänne länsirinteessä sijaitsevaan viehättävään kotiin käy läpi Porvoon vanhan kaupungin mukulakivisten teiden, vauhdin hiljentyessä nopeusrajoitusten puitteissa jo matkalla. Viimeinen nousu kukkulalle, ohi vanhojen, hieman ehkä jo kallellaan olevien punamultaisten ja keltaisten talonpielien hidastaa entisestäänkin kulkua, kunnes matka pysähtyy. Samalla, kun tuntee melkein ajankin pysähtyvän. Kansallisrunoilija Runebergin talo seisoo edessä ja nyt myynnissä oleva talo tämän vieressä. Toisella puolellaan kukkula, missä suurmies Runeberg mielsi istua kirjoittamassa.

Tänne pääsääntöisesti 1700- ja 1800- luvuilla rakennettuun kulttuurimaisemaan ja valtakunnallisesti merkittävimpiin lukeutuvan rakennetun kulttuuriympäristön kupeeseen on poikkeuksellisesti vuonna 2006 saatu rakentaa, vanhaa maisemaa ja ympäristöä kunnioittaen talo, jonka tekniikka ja rakenteet ovat tätä päivää, mutta ulkonäöllisesti talon voisi kuvitella olevan vanhempikin rakennus. Näkymissä tältä talolta alas kaupunkiin siintää vanha kivikirkko sekä vanhoja rakennuksia, jotka kätkevät sisäänsä lukuisan määrän toinen toistaan viehättävimpiä ja tasokkaita erikoisliikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Nämä näkymät, unohtamatta Porvoon jokea penkereineen laakson pohjalla, saavat katsojansa kirjaimellisesti pysähtymään ihastuksesta.

Kun ympäristön viehätyksestä malttaa irtautua hetkeksi ja siirtyä sisään tähän suloiseen vaaleanpunaiseen kotiin, tapahtuu aikamatka nykyisyyteen hyvin lempeästi. Kodin sisustus- ja tilaratkaisut, kuin myös viimeistä yksityiskohtaa myöten ranskalaiseksi suunniteltu keittiö saavat kävijänsä tuntemaan vahvaa kodikkuuden tunnetta. Avara ja valoisa olohuone isoine takkoineen, lasitettu terassi aamuaurinkoon sekä avoterassi ilta-aurinkoon, neljä makuuhuonetta sekä porealtaat sekä sisällä talossa että ulkona terassilla, tällä sijainnilla ja näissä näkymissä, antavat tälle laadukkaasti rakennetulle kodille erittäin ainutlaatuisen leiman.

Tähän poikkeuksellisen viehättävään ja historiastaan kuuluisaan ympäristöön saapuu kävijöitä sankoin joukoin uudestaan ja uudestaan lumoutumaan alueen erityislaatuisuudesta. Haluaisitko sinä perheesi kera olla osa tätä historian kirjoihin jäänyttä miljöötä ja elää täällä päivästä päivään? Jos näin, niin olethan yhteydessä yksityisesittelystä sopiaksesi. Nähdään pian!

Lisätiedot ja esittelyt

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358 50 370 1883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
OTA YHTEYTTÄ

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

1 140 000 €    3 737,70 €/m2

Velkakiinnitykset

800 000

Kiinteistövero

1030.67 €/v

Vesimaksu

41,27 €/kk

Isännöitsijä

240.00 €/v

Energialuokitus

Energialuokka

D2018

Energiatodistus

On

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

638-7-592-4

Tontin pinta-ala

629 m2

Tontin omistus

Oma

Maasto

Kallio

Kaavoitustilanne

Asemakaava

Lisätietoja antaa

Porvoon kaupunki, kiinteisto.mittaus@porvoo.fi

Rakennusoikeus

180m2

Käyttövesi

Kunnan

Viemäri

Kunnan

Lisätiedot

Suositellaan salaojien tarkastuskaivojen sijaintien selvittämistä sekä niiden jatkamista maanpinnan yläpuolelle huoltotöiden ja salaojien huollon sekä toiminnan seuraamisen mahdollistamiseksi. Lisäksi suositellaan salaojituksen toiminnan selvittämistä painehuuhtelemalla ja/tai videokuvaamalla salaojaputket.Suositellaan kaivojen tarkastamista olosuhteiden salliessa.

Rakennustiedot

Rakennusvuosi

2006

Kerrosluku

2

Rakennusaine

Elementtirakenne, puuverhous.

Kattotyyppi/kate

Harjakatto. Konesaumattu peltikate.

Kunto

Hyvä

Tilat/pinta-alat

Omakotitalon kokonaisala on 305 m2, josta kerrosala on 178 m2. Tiedot ovat Porvoon rakennusvalvonnan asiakirjoista. Virallisten pääpiirustusten mukaan rakennusoikeutta on 180 m2. Asuinrakennuksen pinta-ala on 177 m2, joten rakennusoikeutta jäljellä 3 m2.

Lämmitys

Sähkö (sähköinen lattialämmitys), ilmalämpöpumppu, takka (3).

Ilmanvaihto

Ilmanvaihto: koneellinen tulo, koneellinen poisto.

Laajakaista

500/200 M-paketti & KuituKoti L-paketti.

Keittiö

Jääkaappi, pakastinkaappi, irralliset kaapistot, viinikaappi (Miele), induktioliesi (Miele), liesituuletin, astianpesukone, takka. Kulku lasitetulle parvekkeelle. Lattia: laatta, seinät laatta & tapetti.

Kph/WC

YK kph suihkukaappi, kylpyhuonekaapisto, wc-istuin. AK kph 2 suihkua, poreamme. Seinät & lattia laatta. Paneelikatto.

Lisätietoja

Muuta kauppaan kuuluvaa/huoneiston varusteet: verhotangot, sälekaihtimet/rullaverhot, hälytys/valvontajärjestelmä, takka (3), keskuspölynimuri, satelliittiantenniElementtirakenteinen. Maanvaraiset betonianturat (louhitulle kalliolle murskepatjan varaan) Harkkoperusmuuri. Maanvastainen betonilaatta, lämmöneristys alapuolella. Julkisivupinnoite: Puuverhous. Väliseinät: Levyrakenteiset. Välipohjat: Alakerta/1.krs.: Kiviainesrakenteinen.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Rasitteet/ Oikeudet

Johtorasite (638-1992-K1), toimitus/päätös pvm.15.10.1992.

Palvelut

K-market, S-market ja Lidl lyhyen kävelymatkan päässä. Posti n. 1km., Koulut: Porvoossa sekä suomen- että ruotsinkielisiä ala-ja yläasteita sekä lukioita. Porvoon keskustan alueella useampi päiväkoti.

Liikenneyhteydet

Porvoon keskustassa pääse nopeasti liikkumaan kävellen paikasta toiseen. Bussiyhteydet hyvät.