Tulossa

Tulossa

230 m2

ASUINPINTA-ALA

411 m2

KOKONAISALA

470 000 €

MYYNTIHINTA

Billnäs

KAUPUNGINOSA

5 341 m2

TONTIN PINTA-ALA

Billnäsin Ruukin helmi - Forsbyntie 70 kiinteistö joissa Rakennusapteekin nykyiset rakennukset on nyt myynnissä

Forsbyntie 70 A, 10330 Raasepori

Omakotitalo | Talo A on 6 h, 2 x k, kph, veranta, ullakko ja erillinen piharakennus.

Kuvaus

Billnäsissä tarjoutuu nyt ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia Rakennusapteekin aikaisemmat toimitilat ja koko Bruksbacken kiinteistö rakennuksineen. Tila on AL kaavalla tarkoitettu asuin- tai liiketilojen tilaksi. Kohde myydään kokonaisuutena ja rakennukset on myös erikseen hankittavissa.

Rakennus A on Mikola – aikaisempi Pappila, jonka historiassa vuosiluvut 1768-1840 sekä 1997-2001 ovat olleet tärkeitä. 1700-luvun lopulta oleva Pappila on kerran aikaisemmin siirretty Perniöstä Höstnäsiin, ja nyt se on yksi entisöitynä yksi aikakautensa parhaista esimerkeistä kestävän rakennustekniikan käytöstä Suomessa.

Rakennus on sisustettu ja entisöity kauniisti, korostaen kunkin huoneen ja yksityiskohdan ainutlaatuista luonnetta ja aikakauden mukaisia tekniikoita. Valituista materiaaleista ja tekniikoista on saatavilla tarkemmat kuvaukset.

Rakennus toimii omakotitalona, niin että keittiö tulisi viimeistellä suunnitelmien mukaan, ja ullakolla olevat tilat mahdollistavat monenlaisen käytön. Rakennus toimii myös luontevasti liike- tai työtilana. Rakennuksen yhteydessä on erillinen varastorakennus.

Aikaisemmin Saurussa kouluna toimivan, vuonna 1907 rakennetun ja vuonna 2004 Billnäsiin siirretyn rakennuksen B nykyinen käyttötarkoitus on myymälä, myyntivarasto- ja verstas/työtiloja, ja sen kuistit ja ullakko on osin viimeistelemättä. Upeissa korkeissa saleissa on ollut koulun voimistelutilat, ja opettajalla on ollut oma asunto. 1900-luvun alun tyyliä on käytetty rakennuksen sisustukseen, ja yläkertaan johtavan portaikon päässä on mahdollinen päämakuuhuone joka nykyisellään palvelee toimistona. Myös tämä rakennus toimii täydellisesti sekä kotina että liike- tai työtilana. Kunkin rakennuksen tarkemmasta materiaali valinnoista, rakennustekniikoista sekä korjaustarpeista on saatavilla erilliset kuvaukset.Rakennukset vapautuvat nykyisestä käytöstään lokakuun loppuun mennessä.

Tilat on hankittavissa kokonaisuudessaan tai erikseen niin että hallinnan-jakosopimuksella tai erillisen lohkomisen kautta muodostetaan kaksi erillistä hallinta aluetta tai kiinteistöä. Erillisessä hankinnassa rakennus A on 470.000,- tonttiosuuksineen ja rakennus B on 420.000,- EUR tonttiosuuksineen.

Kiinteistön rakennukset mahdollistavat myös As Oy muotoisen toiminnan, niin että tilat ja rakennukset jaetaan useammaksi erilliseksi huoneistoksi.

Esittelemme Forsbyntie 70 erillisen sopimuksen mukaan ja tilat on myös paikalla nähtävissä arkena 11-16 ja Antiikki myymälän aukioloaikana 11-18 joka päivä.

Sovi tarkemmin esittelystä, osakas Kenneth Katter KTM 045-8648062. Lisätiedot ja tiedustelut; kenneth.katter@sothebysrealty.fi

Lisätiedot ja esittelyt

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

470 000 €    1 143,55 €/m2

Velkakiinnitykset

332 000

Muut maksut

7000,- mahdollinen tonttiosan vaihto

Kiinteistövero

650.00 €/v

Vesimaksu

54,17 €/kk

Sähkölämmitys

2500 €/v

Isännöitsijä

300.00 €/v

Lämmityskustannukset

250 €/kk

Energialuokitus

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

710-673-2-251

Kiinteistön tilannimi

Bruksbacken

Kiinteistön R.No

710-673-2-251

Tontin pinta-ala

5 341 m2

Tontin omistus

Oma

Maasto

Ruukinrannan mukaisia lehto- ja jalopuita

Alueen käyttöraj.

Mahdollinen hallinnanjakosopimus Rakennuksen B Sauru kanssa

Kaavoitustilanne

Asemakaava

Lisätietoja antaa

Raaseporin kaupunki

Rakennusoikeus

1050 k-em2 + 100 k-em2 tonttiosan vaihdon kautta

Käyttövesi

Oma porakaivo

Viemäri

Kunnan

Rakennustiedot

Rakennusvuosi

1997

Kerrosluku

2

Rakennusaine

Hirsi ja puu

Kattotyyppi/kate

Harjakatto ja tiilikate

Kunto

Hyvä

Tilat/pinta-alat

Kolme erillisrakennusta, Rakennus A on aikaisempi Pappila Mikola ja siihen kuuluu myös varastorakennus pihalla. Rakennus B on aikaisempi Koulu Saurusta, jossa tonttiosan vaihdon jälkeen lisärakennusoikeus 100 k-em2 varastorakennukselle.

Lämmitys

Maalämpö jossa vesikiertoinen patterilämmitys ja vesikiertoinen lattialämmitys, puulämmitys

Ilmanvaihto

Painovoimainen, koneellinen poisto.

Keittiö

Talossa A on uudet keittiökoneet vuodelta 2023; jääkaappi, tiskikone, hella ja rosteri tiskipenkki,induktioliesi ja astianpesukone. Keittiö katto: uusi helmipontti maalattu mäntylattia sininen alkuperäissävy vuodelta 1928 seinät helmiponttipaneli ja huokoinen paperoitu puukuitulevy. Uusi ikkuna uusi ovi uusi, valurautainen keittiöhella, kirjaston ovi koristemaalannut taitelija ja koristemaalari Pontus Tunander kammarin ovi 1920-luku lattialämmitys.

Kph/WC

Talossa A on kylpyhuone lisäsiivessä jossa wc ja suihku. Lattia pon lasittamaton klinkkeri,lattialämmitys. seinät: helmiponttipaneli, pellavaöljymaalattu katto: helmiponttipaneli, pellavaöljymaalattu suihku: kaakeloitu kalusteet: puiset puusepän.

Lisätietoja

Talossa A on kuusi kaunista ja erilaista kaakeliuunia, yksi pönttöuuni ja käyttämätön puuhella.

Muut tiedot

Palvelut

Ruokakaupat, posti/palvelupisteet, kirjasto,terveysasema: Karjaa 2,5 km. Koulut: Billnäs ruotsin ja suomenkielinen ala-aste, Muut koulut Karjaa 2,5 km,, Koulut: Billnäs ruotsin ja suomenkielinen ala-aste, Muut koulut Karjaa 2,5 km

Liikenneyhteydet

Linja-auto, oma auto, VR Karjaa 2,5 km.

Lisätiedot

Kuitukaapelin aktivoimiseksi, ja kunnan veteen liittymisestä on tehtävä palveluntuottajien kanssa erilliset liittymis- ja palvelusopimukset.