Tulossa

Tulossa

44 m2

ASUINPINTA-ALA

698 000 €

MYYNTIHINTA

698 000 €

VELATON MYYNTIHINTA

Ullanlinna

KAUPUNGINOSA

1889

RAKENNUSVUOSI

Ylellisen tyylikäs, upean huonekorkeuden ja loistavan sijainnin citykaksio toivottaa uudet omistajat tervetulleeksi Grand Residence 21:een!

Korkeavuorenkatu 21 C, 00130 Helsinki

Kerrostalo | 2h, avok, kph

Kuvaus

Tämä upea koti sijaitsee yhdellä Helsingin kauneimmista alueista. Tunnelmaa luovat vieressä olevat Johanneksenkirkko ja -puistikko sekä asunnon ympärillä toinen toistaan viehättävämmät 1900-luvun vaihteen rakennukset. Lisäksi Korkeavuorenkadun kivijaloissa sijaitsevat tunnelmalliset liikkeet, ravintolat ja kahvilat ovat aivan vieressä. Pienen kävelymatkan päästä löytyvät Kaivopuiston kävelyreitit ja meri, ja toisessa suunnassa ovat kaikki ydinkeskustan palvelut, kaupat ja kulttuuritarjonta.

Erinomaisen sijainnin lisäksi myös itse rakennus on merkittävä. Tämä kaunis alueen maamerkki on nykyiseltä nimeltään Grand Residence 21, mutta historiansa vuoksi se tunnetaan myös Ohranan talona. 1889 rakennettu uusrenesanssirakennus on käynyt läpi pitkän ja värikkään historian ja talo on vuosien aikana palvellut monia eri tarkoituksia: Tsaarin salaisesta poliisista Puolustusministeriöön ja yleisesikuntaan, jonka Puolustusneuvostoa on johtanut talosta käsin itse Mannerheim.

Grand Residence 21:een on tehty täydellinen peruskorjaus vuonna 2019. Tällöin on uusittu katto ja julkisivut sekä uusittu ja osin taitavasti käsityönä kunnostettu ikkunat ja talon rakenteet. LVISAK-tekniikka on uusittu talossa täysin ja täysautomatisoitu pysäköintijärjestelmä on niin ikään valmistunut 2019.

Grand Residence 21 tarjoaa asukkailleen harvinaislaatuiset asumispalvelut, joista on totuttu nauttimaan yleensä vain ulkomailla. Concierge service tarjoaa mm. catering– ja vastaanottopalveluita sekä siivousta, ja on täten helpottamassa sekä asujan arkea että pidemmän ajan huoletonta poissaoloa. Mikään näistä palveluista ei myöskään rasita yhtiövastiketta, joka on erittäin alhainen, 1,95 EUR neliöltä kuukaudessa, jonka taustalla mm. yhtiön n. 380.000 EUR vuosituotot. Alakertaan juuri avautunut leipomoravintola Levain tuo oman kansainvälisen lisävivahteen talon asukkaiden elämään. Suomalaista perinnettä kaivatessa voi asukas varata saunan rakennuksesta omaan käyttöön.

Tämä nyt myynnissä oleva koti on omiaan sinulle, tai teille, jotka etsitte huoletonta ja keskeisen sijainnin kaupunkikotia hyvästä taloyhtiöstä. Asunnon yli 3,5 metrinen huonekorkeus sekä upeat vanhat kaari-ikkunat avaavat näkymän Design-museota kohti, ja saavat katsojan ihastumaan välittömästi sisään tultaessa. Kooltaan asunto on kompakti, sisältäen kuitenkin kaikki käytännöllisen kodin funktiot: keittiön hyvät työtilat ja tilaratkaisut kutsuvat kokkaamaan, ja yhdistyvät saumattomasti kauniiseen oleskelutilaan. Avara, myös työpisteen mahduttava makuuhuone on varustettu tyylikkäällä ja tilavalla kylpyhuoneella. Säilytystiloja on runsaasti sekä keittiössä, eteisessä, makuuhuoneessa että kylpyhuoneessa. Tässä kodissa tuntuu olevan kaikki se, mitä kaupunkikaksiolta voisi toivoa.

Elämä näissä puitteissa on ollut osa Helsingin tyylikkäintä kaupunkikuvaa jo päälle 130 vuotta, ja on sitä edelleen. Haluaisitko sinä tai te olla osa tätä tarinaa, ja viettää huoletonta elämää tässä viehättävässä kodissa? Jos näin, niin olethan yhteydessä yksityisesittelystä sopiaksesi.

Lisätiedot ja esittelyt

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358 50 370 1883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
OTA YHTEYTTÄ

Hinta- ja asuinkustannukset

Myyntihinta

698 000 €    15 863,64 €/m2

Velaton myyntihinta

698 000 €    15 863,64 €/m2

Hoitovastike

107,80 €/kk    2,43 €/m2

Rahoitusvastike

0 €/kk    0,00 €/m2

Kok. vastike

107,80 €    2,43 €/m2

Huoneistotiedot

Osake No:t

3329-3359

Kerrosluku

1/5

Parveke

Ei

Ikk.suunta / näköala

Ikkunoiden näkymät pohjoiseen ja kaunista Designmuseota kohti.

Keittiö

Jääkaappi, pakastekaappi, induktioliesi, erillisuuni, liesituuletin (liesi/pöytämalli), astianpesukone. Kaikki keittiölaitteet Miele. Kiinteät valaisimet.

Kph/WC

Suihku, suihkuseinä, iso peili, kylpyhuonekaapisto, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, wc-istuin, kiinteät valaisimet. Lattia ja seinäpinnotteet: laatta.

Yhtiössä sauna

Ei

Oma sauna

Ei

Lisätietoja

Muuta kauppaan kuuluvaa/huoneiston varusteet: Erikseen asennetut vaatekaapit (eteinen, makuuhuone), verhotangot, pyykinpesukone (neuvoteltavissa), kiinteät valaisimet. Osakkaan asentamat erikoisvarusteet: olohuoneessa, keittiön saarekkeen seinässä on tv, joka neuvoteltavissa mukaan kauppaan.

Mikäli taloyhtiön osakeluettelo on ennen kaupantekoa siirretty huoneistotietojärjestelmään, tai se siirretään huoneistotietojärjestelmään kaupanteon jälkeen mutta ennen ostajan merkitsemistä osakeluetteloon, tulee ostajan hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.

Energialuokitus

Energialuokka

Rakennus suojeltu, energiatodistusta ei vaadita.

Energiatodistus

Ei ole

Yhtiö- ja kiinteistötiedot

Taloyhtiön nimi

As Oy Grand Residence 21

Kotipaikka

Helsinki

Isännöitsijä

Juha Lunden Ardour Oy

Kiinteistönhoito

Kiinteistöhuolto Määttä Oy

Liikehuoneistoja

Liikehuoneisto 3 kpl 640m2, muita tiloja 2 kpl 33m2 ja toimisto 1 kpl 42m2

Tuotot

386.406,36 €/v

Pitkäaik. lainat

27 516 195,45 €

Lunastuspykälä (asunnot/muut)

On

Lunastuspykälä (autopaikat)

On samassa saannossa

Lisätiedot yhtiöstä

Taloyhtiössä käytössä: oma kellaritila, yhteinen urheiluvälinevarasto ja lastenvaunuvarasto.

Tontin omistus

Oma

Tontin pinta-ala

1 705 m2

Rakennusvuosi

1889

Kerrosluku

1/5

Rakennusaine

Tiili

Kattotyyppi/kate

Harjakatto/pelti

Lämmitys

Kaukolämmitys

Asuinhuoneistoja

59

Antenni

Yhteisantenni

Autopaikat

33

Muut yht tilat

Väestönsuoja, taloyhtiön sauna.

Suoritetut korjaukset

Grand Residence 21:een on tehty täydellinen peruskorjaus 2019. Tällöin on uusittu katto ja julkisivut. Ikkunat on kunnostettu/uusittu, rakenteet on kunnostettu/ uusittu, LVISAK-tekniikka on uusittu ja pysäköintijärjestelmä on rakennettu.2020 Ulkoaluerakenteet, -varusteet ja -kalusteet Lipputangot, lipput, viirit, yhtiön nimikyltit Piha-aidat, portit, ym. Ulkopuoliset rakenteet Ikkunat ja ovet Sisäpuolisten rakenteet ja kalusteet Peruskorjaus Yhtiön hallitsemien vuokra-liikehuoneistot LVI-järjestelmät Ilmastointijärjestelmät Hissit, ym. siirtolaitteet Pysäköintilaitos Sähkö-, tieto- ja kaasujärjestelmät Sisäpuoliset lukostot, sulkijat, ym.

Tulevat korjaukset

Ei tiedossa olevia peruskorjauksia.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Omistusmuoto

Oma

Palvelut

Alueella kattavat lähipalvelut. Ruokakaupat, posti, koulut, viihtyisät ravintolat ja kahvilat kaikki lähellä. Keskustaan ja Kaivopuiston rantaan lyhyt kävelymatka.

Kaavoitustilanne

Asemakaava

Lisätietoja antaa

Helsingin kaupunki/ kaavoitusosasto