Tulossa

Tulossa

130 m2

ASUINPINTA-ALA

3 080 000 €

MYYNTIHINTA

3 080 000 €

VELATON MYYNTIHINTA

Ullanlinna

KAUPUNGINOSA

1889

RAKENNUSVUOSI

Tyylikäs, ajattoman moderni ja loistavan sijainnin omaava kattohuoneistokoti isoine terasseineen etsii uusia omistajia!

Korkeavuorenkatu 21 D, 00130 Helsinki

Kerrostalo | 4 h + kt + terassi + 2 kph + wc

Kuvaus

Tämä ylellinen koti sijaitsee ehkä yhdellä Helsingin kauneimmista kulmakunnista. Upean Johanneksen kirkon ja -puistikon tunnelma tien toisella puolella, toinen toistaan viehättävämpiä vanhoja 1900-luvun vaihteen rakennuksia ympärillään, Korkeavuorenkadun kivijaloissa sijaitsevat tunnelmalliset liikkeet, ravintolat ja kahvilat äärellään. Meri ja Kaivopuisto ovat pienen kävelymatkan päässä, ja toisessa suunnassa niin ikään pienen matkan päässä kaikki ydinkeskustan palvelut, kaupat ja kulttuuritarjonta.

Jos rakennuksen sijainti on merkittävän hyvä, niin näin on myös itse rakennus missä tämä vertaansa vailla oleva citykoti sijaitsee. Nykyisellään tämä kiistämättä alueen kaunein maamerkki tunnetaan Grand Residence 21:nä, mutta on tunnettu myös Ohranan talona. 1889 rakennettu uusrenesanssirakennus on läpikäynyt pitkän, värikkään ja moniin kirjoihin kirjoitetun historian monien merkittävien talossa vaikuttaneiden kera; Tsaarin salaisesta poliisista puolustusministeriöön ja yleisesikunnasta Mannerheimiin.

Grand Residence 21:een on tehty täydellinen peruskorjaus vuonna 2019. Tällöin on uusittu katto ja julkisivut sekä uusittu ja osin taitavasti käsityönä kunnostettu ikkunat ja talon rakenteet. LVISAK-tekniikka on uusittu talossa täysin ja täysautomatisoitu pysäköintijärjestelmä on niin ikään valmistunut 2019.

Grand Residence 21 tarjoaa asukkailleen harvinaislaatuiset asumispalvelut, joista on totuttu nauttimaan yleensä vain ulkomailla. Concierge service tarjoaa mm. catering – ja vastaanottopalveluita, siivousta, ja on täten helpottamassa asujan arkea, kuin myös pidemmän ajan huoletonta poissaoloa. Mikään näistä palveluista ei kuitenkaan rasita yhtiövastiketta, mikä on erittäin alhainen. 1,95 EUR neliöltä kuukaudessa, jonka taustalla mm. yhtiön n. 380.000 EUR vuosituotot. Alakertaan pian avautuva leipomoravintola Levain tuo oman kansainvälisen lisävivahteen talon asukkaiden elämään. Suomalaista perinnettä kaivatessa voi asukas varata saunan rakennuksesta omaan käyttöön.

Tämä myynnissä oleva viehättävän ympäristön kupeessa ja upeassa rakennuksessa sijaitseva urbaani koti saa katsojansa viehättymään näkemästään heti asuntoon sisälle päästyään. Yli kattojen avautuva näkymä läpi lasiseinien ja terassin pysäyttää välittömästi, kun astuu hissistä suoraan asunnon eteiseen. Katseen vangitsevat myös asunnon marmoripinnat, messinkitehosteet, upea lattia, kalusteiden ovimateriaalit ja -ratkaisut, korkealuokkaiset kodinkoneet sekä sisällä että kesäkeittiössä terassilla, tyylikäs takka ja kauniit kylpyhuoneet, jotka kaikki asettuvat tähän ylelliseen, mutta samalla viihtyisään asuntoon omille paikoilleen esteettisen kauniisti ja kodin toiminnallisuutta täydentäen. 100 neliön etelä-länsi terassista saattaa tuleva omistaja ehkä osaa harkita katettavaksi, mutta tähänkin on jo suunnitelmat valmiina.

Elämä näissä puitteissa on ollut osa Helsingin hienointa kaupunkielämää jo päälle 130 vuotta, ja on sitä edelleen. Haluaisitko sinä olla osa tätä tarinaa asuessasi huoletonta elämää tässä kattonäkymien kodissa? Jos näin, niin olethan yhteydessä yksityisesittelystä sopiaksesi.

Lisätiedot ja esittelyt

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358 50 370 1883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
OTA YHTEYTTÄ

Hinta- ja asuinkustannukset

Myyntihinta

3 080 000 €    13 391,30 €/m2

Velaton myyntihinta

3 080 000 €    13 391,30 €/m2

Hoitovastike

253,50 €/kk    1,10 €/m2

Rahoitusvastike

0 €/kk    0,00 €/m2

Kok. vastike

253,50 €    1,10 €/m2

Huoneistotiedot

Osake No:t

4250-4379

Kerrosluku

Ullakko/5

Kunto

Hyvä

Parveke

Ei

Ikk.suunta / näköala

Etelä ja länsi

Keittiö

Keittiössä on Ergo kalusteet ja keittiösaareke, tasot ovat Aleksin Kiven Nero , lattia on Hörninge Classic French Chevron savutammiparkettia. Keittiön yhteydessä on ruokailutila sekä olohuone jossa Crea7ionEVO musta biotakka, ja toimiva hormi. Keittiöstä on kulku terassille, jossa kesäkeittiö ja grilli.Keittiön varustelu; Mielen jääkaappi, jääkaappi/pakastin, viinikaappi (Eurocave), erillisuuni ja -liesitaso, mikroaaltouuni/mikrohöyryuuni, astianpesukone.Seinät: maalattu valkoinen, katto /alakatto: maalattu valkoinen, keittiökalusteet: Ergo-kalusteet Oy: mdf maalattu musta tasot ja backsplashit: Aleksin Kivi oy nero marquina, matta hiottu vetimet.

Kph/WC

Asunnon kylpyhuoneiden ja muiden tilojen varustelusta erillinen sisustusluettelo.

Yhtiössä sauna

Kyllä

Oma sauna

Ei

Lisätietoja

Muuta kauppaan kuuluvaa/huoneiston varusteet: Hälytys/valvontajärjestelmä (Verisure hälytysjärjestelmä), takka(takkasydän brunner), takan design Joarc, muuraus ja messinkityö erikoistilaus.Takassa on hormi, joten puita voi polttaa, mutta tällä hetkellä käytössä takkapesässä oleva irrallinen biotakka: (crea7ionevo), Huoneistokohtainen ilmanvaihtokoneKesäkeittiö - Röshult. 4 alakaappia, tiskiallas kylmä/lämminvesikytkennällä, butcher's block, kaasugrilli.

Energialuokitus

Energialuokka

Grand Residence 21 on suojelukohde, ja näin ollen energiatodistusta ei vaadita.

Energiatodistus

Ei ole

Yhtiö- ja kiinteistötiedot

Taloyhtiön nimi

As Oy Grand Residence 21

Kotipaikka

Helsinki

Isännöitsijä

Juha Lunden Ardour Oy

Kiinteistönhoito

Kiinteistöhuolto Määttä Oy

Liikehuoneistoja

Liikehuoneisto 2 kpl 590m2, muita tiloja 2 kpl 33m2 ja toimisto 1 kpl 42m2

Tuotot

371.717,20 €/v

Pitkäaik. lainat

27 516 195,45 €

Lunastuspykälä (asunnot/muut)

On

Lunastuspykälä (autopaikat)

On Samassa saannossa

Lisätiedot yhtiöstä

Taloyhtiössä käytössä: kellari ja Koti Helsinki Oy kautta varattavissa sauna. - Säilytystilat: Urheiluvälinevarasto. Lastenvaunuvarasto.

Tontin omistus

Oma

Tontin pinta-ala

1 705 m2

Rakennusvuosi

1889

Kerrosluku

Ullakko/5

Rakennusaine

Tiili

Kattotyyppi/kate

Harjakatto/pelti

Lämmitys

Kaukolämmitys

Asuinhuoneistoja

59

Antenni

Yhteisantenni

Autopaikat

33

Muut yht tilat

Väestösuoja.

Suoritetut korjaukset

Grand Residence 21:een on tehty täydellinen peruskorjaus 2019. Tällöin on uusittu katto, julkisivut. Ikkunat on kunnostettu/uusittu, rakenteet on kunnostettu/ uusittu, LVISAK-tekniikka on uusittu ja pysäköintijärjestelmä on rakennettu.2020 Ulkoaluerakenteet, -varusteet ja -kalusteet. Lipputangot, lipput, viirit, yhtiön nimikyltit. Piha-aidat, portit, ym. Ulkopuoliset rakenteet,Ikkunat ja ovet Sisäpuolisten rakenteet ja kalusteet, peruskorjaus. Yhtiön hallitsemien vuokra-liikehuoneistot LVI-järjestelmät. Ilmastointijärjestelmät, Hissit, ym. siirto-laitteet. Pysäköintilaitos. Sähkö-, tieto- ja kaasujärjestelmät. Sisäpuoliset lukostot, sulkijat, ym, Kaikki luetellut toimet 2020.

Tulevat korjaukset

Ei tiedossa olevia peruskorjauksia.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Omistusmuoto

Oma

Palvelut

Kaartinkaupunki 300 m, Helsingin keskusta 1,0 km. Posti Kasarmitori., Koulut: Koulut; Kaartinkaupunki, Punavuori, Kaisaniemi.

Liikenneyhteydet

Raitiovaunu, linja-auto, metro, Rautatieasema.

Kaavoitustilanne

Asemakaava

Lisätietoja antaa

Helsingin kaupunki