Tulossa

Tulossa

Tulossa

450 m2

ASUINPINTA-ALA

750 m2

KOKONAISALA

1 680 000 €

MYYNTIHINTA

Etelä-Savo

KAUPUNGINOSA

1 712 130 m2

TONTIN PINTA-ALA

Lokion Hovi - maatila noin 170 ha josta noin 150 ha on metsämaat ja 17,2 ha peltoa . Lisäksi 8 AO-1 rakennuspaikkaa sekä pihassa 3 asuttavaa rakennusta

Loukiontie 67, 51760 Juva

Maatila | 8 h + k + s + 2 makuuhuonetta ja iso olohuone toisessa kerroksessa

Kuvaus

Kaunis ja hyvin pidetty Loukion Hovi ja sen noin 170 ha maata on nyt myynnissä. Tilaukset sijaitsevat Nuutilanmäen kylässä, Saarijärven ja Syysjärven kannaksella sekä hyvin kulkuyhteyksien päässä, vain 15 min matkan päässä Mikkelistä.

Äskettäin kunnostettu ja avattu moottoritieyhteys tekee tilassa erittäin helppokulkuisen, ja tilukset sijaitsevat mukavasti viitostien varrella, muodostaen kaksi ehyttä yhtenäistä aluetta, läntisellä puolella on metsät ja neljä rakennuspaikkaa, ja itäisellä puolella on tilakeskus rakennuksineen, peltoineen ja myös tuossa 4 erillistä rakennuspaikkaa.

Loukion Hovin historia on hyvin dokumentoitu, ja tilan mailla sijaitsevat mm rauta-aikainen asuinpaikka, kaunis koski sekä paikalle siirrettyjä Savolaisia perinnerakennuksia. Loukon Hovin päärakennus on noin 33 m pitkä hirsirunkoinen rapattu rakennus, jonka rungon keskellä sijaitsee ison salin käsittävä keskiosa. Hovi on kaikkiaan noin 550 m2 kolmessa kerroksessa.

Kellarissa sijaitsevat sauna ja pesuhuone sekä viihtyisä takkahuone, verstas sekä maalämpökeskus. Pääkerros avautuu idästä kuistin kautta keittiöön, isoon ruokasaliin, kahteen erilliseen makuuhuoneeseen sekä isoon saliin, jonka yhteydessä on sekä herrainhuone että erillinen olo- tai ompeluhuone.

Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta, yksi molemmissa päädyissä, ja keskiosassa on iso tupamainen olohuone, jossa biljardipöytä, sekä sohvaryhmät ja tilat seurustelulle. Loukion Hovin historiasta poimittua esineistöä, on sijoiteltu vitriineihinn yläkerrassa, ja Hovin säilytystilat ja – kaapistot ovat runsaat.

Aikaisempaan leivintupaan on sisustettu viihtyisä asunto kahdessa kerroksessa, ja siinä on kaikkiaan kolme erillistä makuuhuonetta ja suihkullinen kylpyhuone. Hovin kolmas asuinrakennus on ns talonmiehen rakennus, ja se on rakennettu 1970-luvulla.

Hovin muussa rakennuskannassa on iso navetta, joka on toiminut Hereford karjan kasvatuksessa, siihen liittyvä pihattotalli, viljankuivaamo ja konehalli, useita riihiä ja maatilan rakennuksia, joissa mm maakellari ja venevaja rannassa. Erikseen kosken varrella sijaitsee paikalle 1970 luvulla siirretty saunarakennusten kokonaisuus, jossa 4 erillistä riihiä jotka on tarkoitettu kesä-asunnoiksi, savusauna pirtteineen ja puuliiteri.

Maatilan välineistössä on erillisellä kaupalla ostettavissa tilanhoidon välineistöstä, näiden joukossa traktorit, kaivinkone, peräkärryt, äekset, kylvölaitteet jne.

Kaunis Loukion Hovi on valmis seuraavaa omistajanvaihdosta varten, sen maat on hyvin hoidetut, metsistä on äskettäin tehty metsänhoitosuunnitelma, ja uusi maantieyhteys on valmis. Tilan vuokratuotot, maalämmön alhaiset kustannukset ja metsänhakkuun tuotot ovat omiaan muodostamaan varsin omakustanteisen kokonaisuuden, jota uusi omistaja voi lähteä kehittämään haluamaansa suuntaan.

Esittelemme sopimuksen mukaan, yhteydenotot ja tiedustelut – Osakas Kenneth Katter 045-864 8062

Lisätiedot ja esittelyt

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

1 680 000 €    2 240,00 €/m2

Velkakiinnitykset

0

Kiinteistövero

919.42 €/v

Isännöitsijä

177.00 €/v

Vuokratulo/kk

727

Energialuokitus

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

178-433-3-91 LOUKIO

Tontin pinta-ala

1 712 130 m2

Tontin omistus

Oma

Maasto

Peltoa ja metsää
Erillinen metsäarvio 18.12.2020

Kaavoitustilanne

Yleiskaava

Lisätietoja antaa

Juvan kunta

Käyttövesi

Omat kaivot ja oma vedenotto

Viemäri

Saostuskaivo

Rakennustiedot

Rakennusvuosi

1840

Kerrosluku

2

Rakennusaine

Hirsirunkoinen rapattu huvila

Kattotyyppi/kate

Harjakatto / Pelti

Kunto

Hyvä

Lämmitys

Maalämpö

Ilmanvaihto

Painovoimainen

Keittiö

Keittiössä on puulla lämpiävä hella sekä leivinuuni, Mielen astianpesukone, AEG jääkaappi/pakastin, lisäksi erillinen kompressorilla varusteltu kylmäkaappi.

Kph/WC

Kellarissa on saunaosasto takkahuoneineen, ja sen yhteydessä on myös talon sähkölämpökeskus ja verstas. Pääkerroksessa on wc ja yläkerran eteläpäädyn makuuhuoneen yhteydessä on oma suihkullinen kylpyhuone.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Palvelut

Mikkeli 15 km, Lähipalveluita viitostien varrella 1 km

Liikenneyhteydet

Oma auto, linja-auto.