Tulossa

Tulossa

Tulossa

812 m2

ASUINPINTA-ALA

1 200 m2

KOKONAISALA

6 000 000 €

MYYNTIHINTA

Ruokolahti

KAUPUNGINOSA

91 000 m2

TONTIN PINTA-ALA

Myydään omarantainen kiinteistökokonaisuus, Rantalinna Ruokolahdella

Rantalinnantie 127, 56100 Ruokolahti

Huvila, Kerrostalo, Omakotitalo | Rantalinna niminen hotellikokonaisuus, kaikkiaan 11 kiinteistöä rakennuksineen

Kuvaus

Rantalinnan hintaa on tarkennettu 31.07.2020 ja neuvottelut jatkuvat.

Myydään historiallisesti merkittävä jugendlinna Rantalinnan omistavan Ruokolahden Linna Oy (1610118-0)koko 100% osakekanta. Yhtiön omistuksessa on kaikkiaan 11 erillistä kiinteistöä, yhteensä noin 9,2 ha maata ja noin kilometrin verran Saimaan rantaa.

Rakennuskannassa on Rantalinna jugendlinna vuodelta 1912, joka on museoviraston suojelema, entinen tohtorinhuvila, yksityinen kappeli, kaksi rantasaunaa ja niihin liittyvät grillauspaikat ja kesäkeittiöt, puisto kesäpaviljonkeineen, sekä joitakin vanhempia purkukuntoisia rakennuksia, kuten verstas ja venevaja. Lisäksi kauppaan kuuluvat Rantalinnan uimalaiturit ja vierasvenelaituri uimamökkeineen.

Kauppaan kuuluvat kaikki linnan historiallisesti merkittävä irtaimisto ja kalusteet, 13 hotellitason huoneen kalusteet, ravintolan noin 100 henkilön tarjoiluun tarkoitetut välineistöt ja tarpeisto sekä ammattikäyttöön sisustettu ja varusteltu keittiö. Lisäksi kokonaiskaupassa myös kiinteistönhoitoon tarvittava varusteisto, kaksi moottorivenettä, kaksi soutuvenettä ja muuta tarpeistoa joka liittyy hotellitoiminnan pyörittämiseen. Kauppaan kuuluvasta irtaimistosta on tehty erillinen kalusteluettelo.

Alueelle on tehty hotellin laajennuksen ja lisärakentamisen aloite ja kylpylähotellin rakennussuunnitelma. Kylpylän edellytyksistä on lisäksi teetetty erillinen Finnish Consulting Group liiketoiminta-arvio, jonka puitteissa lisärakentaminen ja palvelutarjonnan laajentaminen on toteutettavissa.

Alueen kehittämisessä on huomioitu myös erillisten paritalojen ja eko-kylän rakentamisen tarpeet, näistäkin on valmiiksi teetetty rakennussuunnitelmat ja luonnokset.

Rantalinna esitellään sopimuksen mukaan kesän 2018 aikana, yksityisesittelyiden varaukset ja tarkemmat tiedustelut – Osakas Kenneth Katter +358 45 8648062.

Lisätiedot ja esittelyt

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

6 000 000 €    5 000,00 €/m2

Velkakiinnitykset

0

Kiinteistövero

5000.00 €/v

Öljynkulutus

20000 l/v

Vesimaksu

416,67 €/kk

Isännöitsijä

2400.00 €/v

Lämmityskustannukset

1 666,67 €/kk

Energialuokitus

Energialuokka

Ei lain edellyttämää energiatodistusta

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

700-405-1-40

Tontin pinta-ala

91 000 m2

Tontin omistus

Oma

Maasto

Saimaan rannan rantamaasto, jossa on merkittävä noin + 35 m korkeusero järven pinnasta.
Jylhää mänty- ja lehtipuustoa sekä istutettua jalopuustoa ja puutarhakasvistoa.

Kaavoitustilanne

Rantakaava

Lisätietoja antaa

Ruokolahden kunta

Rakennusoikeus

1500 + 3500 k-em2

Käyttövesi

Kunnan

Viemäri

Oma

Lisätiedot

Rantalinnan vesihuolto ovat oman sopimuksen kautta sovittu Ruokolahden kunnan kanssa. Tilan alueella olevat tiet ja niiden hoito ovat myös omistajan vastuulla.

Rakennustiedot

Rakennusvuosi

1912

Kerrosluku

3

Rakennusaine

Kivi, tiili, puu ja pelti

Kattotyyppi/kate

Mansardikattoinen/ Pelti

Kunto

Hyvä

Tilat/pinta-alat

Hotelli Rantalinna on Jugend linna vuodelta 1912. Sen alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut varakkaan suvun kesänvietto huvila, ja siinä on mm. asunut Romanovin sukuun kuulunut Prinssi Oldenburg puolisoineen. Rantalinnan historiaan liittyy monta värikästä vaihetta, ja se on muun muassa toiminut kenttäsairaalana, ja 1939-1993 Rantalinna on ollut Konduktööri Yhdistyksen kesähuvila ja vapaa-ajan keskus. Nykyisen omistajan toimesta Rantalinnan aluetta ja puitteita on kehitetty, entisöimällä Rantalinnaa,sekä luomalla hotellitoiminnan edellytykset. Nykyinen kolmannen kerroksen ratkaisu, jossa huoneiden ilmastointia ja viilennystä on parannettu ilmalämpöpumpuin, on luonut modernin ja toimivan pienhotellin, jossa kullakin huoneella on oma ilmeensä.

Lämmitys

Öljy lämmitys, sähkölämmitys ja ilmalämpöpumput

Ilmanvaihto

Painovoimainen ilmastointi, jota on ravintolan osalta koneellistettu ja paranneltu. Hotellihuoneissa on ilmalämpöpumput.

Laajakaista

Rantalinnassa on Telia laajakaista, Nets maksujärjestelmä päätteet.

Keittiö

Ravintola tason ammattikeittiössä on pääosin Zanussin ammatti keittiövälineistö, liedet ja kaasuliedet, uunit, grillit ja kylmä koneet sekä ammattiastianpesukoneet, joita on täydennetty Diamond ja Amona keittiökoneilla. Hankintaan liittyvä keittiötarpeisto on saatavilla erillisenä liitteenä.

Kph/WC

Rantalinnan huoneet ja huoneistot ovat kaikki varustettu omilla kylpyhuoneilla, joissa suihkut ja wc. Lisäksi yhteiskäyttötiloissa on 3 erillistä Wc'tä, ja henkilökunnan tiloissa 2 Wc:tä. Kellarikerroksessa on erillinen sauna, hieromahuone ja 2 erillistä Wc'tä, sekä kellarisäilytystilat, pannuhuone ja muut tekniset tilat sekä kylmähuone.

Lisätietoja

Kaunis ja kartanomainen linna soveltuu sekä yksityiskäyttöön että jatkossakin hotelli- ja terveyskylpylätoiminnan harjoittamiseen ja kehittämiseen. Pintamateriaalit: Lattiat ovat puulattiaa, huoneiden lattiat ovat päällystetyt kokolattiamatoilla, ja huoneiden seinät ovat tapetoidut. Katoissa on kauniita kattorelieffejä, ja ne on entisöity sekä maalattu.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Palvelut

Ruokolahti, noin 3 km, Imatra noin 25 kn, Koulut: Ruokolahti, noin 3 km

Liikenneyhteydet

Auto, linja-auto ja veneliikenne, Saimaan kanavan kautta jopa merelle