Tulossa

Tulossa

609 m2

ASUINPINTA-ALA

609 m2

KOKONAISALA

1 190 000 €

MYYNTIHINTA

Kauttua

KAUPUNGINOSA

53 255 m2

TONTIN PINTA-ALA

 

Poikkeuksellisen kaunis historiallinen rakennus Säkylän Pyhäjärven rannalla!

Sepäntie 7, 27500 Eura

Huvila | 10h, k, tarjoiluhuone, aula x 2, 2 kph, 3 wc, s, saunatupa, ulkosauna, sivu.rak

Kuvaus

Villa Ahlströmin pihaan saavuttaessa tuntuu, että siirryttäisiin ikään kuin vanhaan elokuvaan, jossa tapahtumien näyttämönä toimii varmastikin yksi Suomen kauneimmista 1900-luvun alun alueen rakennuksista. Tämä tunnelma jatkuu puutarhamaisesta pihapiiristä sisälle rakennukseen, jonka tilat, toinen toisensa jälkeen, saavat kävijänsä pysähtymään ja lumoutumaan näkymistä puutarhaan ja järvelle, huoneiden viehättävistä yksityiskohdista ja samaan aikaan yhdelle perheelle suunnitellusta tilojen kodikkuudesta ja toiminnallisuudesta. Villa Ahlström rakennettiin vuonna 1911 Kauttuan ruukin silloisen johtajan Bertel Ahlströmin perheen kodiksi, kattaen myös palvelusväen tilat.

Uniikki arvorakennus on osa edelleen elävää ruukkimiljöötä ja kivenheiton päässä rakennuksesta sijaitsee mm. hotelli ja ravintola Kauttuan Ruukinkartano palveluineen. Alue on vaikuttava kokonaisuudessaan, ja se lumoaa kävijänsä vanhalla kauneudellaan, ympäristöllään ja toiminnan rikkaudellaan, Villa Ahlströmin ollessa tässä kokonaisuudessa alueen kruununjalokivi. Päärakennuksen suunnitteli arkkitehti Jarl Eklund, ja rakennustyylissä yhdistyvät myöhäisjugendin ja klassismin piirteet, muodostaen harmonisen kokonaisuuden hienoine detaljeineen. Ympäröivä puisto istutuksineen korostaa nykymuodossaan kaunista järvinäkymää. Hoidetut puistot ja puutarhat ovat edelleen tyypillisiä tälle ruukkimiljöölle, jossa myös Alvar Aallon kädenjälki näkyy vahvasti alueen arkkitehtuurissa, matkailukohteissa ja kaavassa.

Rakennuksen pihapiiri on kaunis itsessään, mutta katse ajautuu väistämättä edessä siintävän Säkylän Pyhäjärven rantaan, missä kävijä kohtaa toisenlaisen maailman hirsisen ja turvekattoisen saunan sekä ison laiturin ja hiekkarannan äärellä. Useamman saunavieraan mahduttama, arkkitehdin suunnittelema tunnelmallinen 1940-luvun turvekattoinen hirsisauna sekä kirkasvetinen ja kalaisa järvi tuovat mahdollisuuden leppoisaan rentoutumiseen.

Villa Ahlströmiä on remontoitu ajan mittaan tyylikkäästi, sen erityispiirteet säilyttäen. 2000-luvun puolella rakennusta on kunnostettu mittavasti ulkopuolelta; katto, julkisivut ja salaojat ovat kaikki uusittu. Rakennus on ollut koko ajan käytössä, ja se palvelee loistavasti joko vapaa-ajan -, ympärivuotista asumista tai yritystoimintaa. Sisällä vaadittaneen seuraavaksi päivityksiä mm. sisustusmateriaalien, LVI-tekniikan sekä tilojen kalustuksen suhteen uuden omistajan sekä tulevan käyttötarkoituksen myötä.

Jos teistä tuntuu, että haluaisitte olla osa tämän historiallisen kartanomiljöön tarinaa tulevaisuudessa, niin olettehan yhteydessä. Kohteeseen järjestetään vain yksityisesittelyjä, joten olettehan yhteydessä välittäjään lisätietojen saamiseksi ja esittelystä sopiaksenne.

Lisätiedot ja esittelyt

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358503701883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
OTA YHTEYTTÄ

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

1 190 000 €    1 954,02 €/m2

Velkakiinnitykset

1 200 000 €

Kiinteistövero

3346 €/v

Vesimaksu

1 000 €/v

Isännöitsijä

400 €/v

Energialuokitus

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

50-406-2-848

Kiinteistön tilannimi

Villa Ahlström

Tontin pinta-ala

53 255 m2

Tontin omistus

Oma

Kaavoitustilanne

Asemakaava

Lisätietoja antaa

Euran kunta, Kauttua. Kaavat: 1) Asemakaava (ohjeellinen tonttijako)(050-66). 2) Yleiskaava (050-106).

Käyttövesi

Kunnallinen

Rakennustiedot

Kerrosluku

2

Rakennusaine

Tiili. Perusta: punagraniittilohkare. Runko: tiili, puiset välipohjat.

Kattotyyppi/kate

Tiili

Tilat/pinta-alat

Kohteen kokonaispinta-ala on 5,3256 ha. Rakennuksen pinta-ala 609m2, autotallirakennuksen pinta-ala 127m2 ja rantasauna rakennuksen pinta-ala 47m2.

Keittiö

Keittiön varusteisiin kuuluu jääkaappi, sähköliesi, liesituuletin ja astianpesukone.

Kph/WC

Lattiat: laatta. Seinät: laatta. Kiinteät valaisimet, peilit, pesualtaat, amme (AK 1kpl, YK 1kpl), suihkukaappi (YK).

Lisätietoja

Muuta kauppaaan kuuluvaa: Irralliset kaapit, kiinteät valaisimet, sälekaihtimet/rullaverhot, verhotangot, naulakko, takka (useampi, toimivuudesta ei ole tietoa), lämminvesivaraaja, hälytys/ valvontajärjestelmä (siirto uudelle omistajalle neuvoteltavissa), jätesäiliö, istutukset, pihavarusteet neuvoteltavissa.

Muut tiedot

Rasitteet/ Oikeudet

1) Luonnonsuojelualue, yksityinen ( 000-2011-K27077) 2) Kulkuyhteys asemakaava-alueella ( 000-2011-K46999)/ Leveys 5m. 3) Voimansiirtolinja (000-2013-K17933), Kauttua-Euran Paperi 110 kV voimajohto.

Palvelut

Euran keskustan sekä Kauttuan kylän palvelut läheisyydessä, mm. ruokakaupat, terveyspalvelut ja kirjasto yms. Ravintola/ hotelli n. 400m. Peruskoulut: 3kpl, kaikki 1,9-3,8km etäisyydellä.Euran lukio: n.3,3km. Päiväkodit: 3kpl alle 2km etäisyydellä.