Tulossa

Tulossa

850 m2

ASUINPINTA-ALA

1 550 m2

KOKONAISALA

4 800 000 €

MYYNTIHINTA

Suitia

KAUPUNGINOSA

84 220 m2

TONTIN PINTA-ALA

Suitian kartanolinna puistoineen, noin 8,4 ha

Suitia, 02570 Siuntio

Maatila, Omakotitalo | Suitian kartanolinna Siuntio

Kuvaus

Historiallisesti merkittävä Suitian kartanolinna on Suomen vanhimpia, jos ei vanhin, asuttavassa kunnossa oleva rakennus. Sen rakennutti 1540-1545 Erik Fleming huomenlahjana vaimolleen Hebla Sparrelle. Nykyisen romanttisen muotonsa kartanolinna sai noin 1910 August Wrede af Elimän omistuksessa. Suitian historian vaiheet ja omistajien historia on hyvin tallennettu kartanolinnan historiikkiin. Omistajien joukossa esiintyvät mm Fleming, Wrange, Reuterholm, Wrede ja Suomen valtio/ Senaatti Kiinteistöt Oy sekä nykyiset Gårdskullan ja Suitian maatilan omistajat.

Kartanolinna on viimeksi Helsingin Yliopiston toimesta perusteellisesti kunnostettu 1996-1999, museoviraston tarkan valvonnan alla. Silloin linnaan on rakennettu nykyiset sähkö ja LVI järjestelmät. Suitian maatilakeskuksen hakelämpökeskus on rakennettu 2015.

Suitian kartanolinna soveltuu monenlaiseen käyttöön. Se on oiva asunto, se toimii erittäin kauniina juhla- ja kokoustilana, ja sen sivurakennuksesta saa edustavan 1770 luvun huvilan joka on noin 250 m2 kokoinen. Laajennetussa käytössä tila voi toimia ratsutilana, tai niin että tilusten muihin tiloihin perustetaan yritystoimintaa, majoitustoimintaa ja muuta ostajan toiveiden mukaista toimintaa. Tilan maat ovat hyödynnettävissä metsästykseen ja yhteistyössä naapuritilojen kanssa on mahdollista kehittää kartanolinnasta metsästyslinnan, jonka käytettävissä on jopa 1500 ha maata ja metsää.

Kartanolinnan kiinteistöllä sijaitsevat Suitian kartanolinna, sen 1770-luvulla rakennettu sivurakennus, varastorakennus sekä saunarakennus. Kiinteistöllä on lisäksi linnan puutarha jonka keskellä sijaitsee erillinen kiinteistö jossa Wreden sukuhauta. Tilan koko on noin 8,4 ha ja omistajat ovat valmiit neuvottelemaan Suitian maatilan noin 2- 90 ha lisämaiden myynnistä, ostajan toiveiden mukaan. Laajennetulla tilalla sijaitsevat maatilan käytössä olevat talli, navetta ja pihattotalli sekä Suitian maatilan hakelämpökeskus. Suitian kartanokeskuksen muihin tiloihin kuuluvat rivitalo, useita vanhempaa erillistaloa, Harjulinna koulutus- ja majoituskeskus sekä muita maatilan käytössä olevaa teknistä rakennusta.

Suitian Linna myydään joko kiinteistönä tai kiinteistö osakeyhtiönä, ja kartanolinna esitellään erillisen sopimuksen mukaan. Esittelyt ja myynti; Osakas Kenneth Katter 045-8648062

Lisätiedot ja esittelyt

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

4 800 000 €    3 096,77 €/m2

Velkakiinnitykset

0

Kiinteistövero

1500.00 €/v

Vesimaksu

41,67 €/kk

Isännöitsijä

500.00 €/v

Lämmityskustannukset

1 000 €/kk

Energialuokitus

Energialuokka

Ei lain edellyttämää energiatodistusta.

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

755-466-1-238

Tontin pinta-ala

84 220 m2

Tontin omistus

Oma

Maasto

Piha- ja puutarha maastoa, jossa terrassoituja kiinteitä portaikkoja, sekä jalopuu puisto
Istutettuja vanhoja jalopuita ja hedelmäpuita sekä hauta-alue joka on suojattu kuusiaidalla.

Kaavoitustilanne

Yleiskaava

Lisätietoja antaa

Siuntion kunta

Rakennusoikeus

ON

Käyttövesi

Kunnan

Viemäri

Kunnan

Rakennustiedot

Rakennusvuosi

1541

Kerrosluku

3

Rakennusaine

Kivi, tiili, hirsi ja pelti

Kattotyyppi/kate

Harja / Pelti

Kunto

Hyvä

Tilat/pinta-alat

Kartanolinnassa on toiminnalliset tilat kolmessa eri kerroksessa, joista kellarikerros ja ensimmäinen kerros ovat luonteeltaan julkisempia tiloja. Kellarissa on kaksi erillistä isoa kellariholvia, jotka mahdollistavat monenlaista toimintaa, myös juhlat ja kokoontumiset. Paraatikerroksen Ritarisalissa Suitassa vaikuttaneiden sukujen vaakunat ja tilan historia ovat näkyvällä tavalla esillä. Ensimmäisessä kerroksessa on myös kartanolinnan catering keittiö, valmiudet on kehittää keittiötä ravintolamaiseen toimintaan. Toisessa kerroksessa on kaikkiaan 7 erillistä huonetta, joista kaksi ovat isompia saleja, ja etelään olevat huoneet muodostavat kauniin huone rivistön, josta näkymät on linnan puistoon ja Siuntion kirkolle. Linnassa on lisäksi erillinen häähuoneisto, ja keittiön yläkerrassa on makuuhuoneet ja sosiaalitilat isollekin ryhmälle.

Lämmitys

Tila hyödyntää Suitian maatilan operoimaa hakelämpökeskuksen lämmitystä.

Ilmanvaihto

Painovoimainen ja koneellinen poisto

Keittiö

Ammattimaiseen ruoanlaittoon ja lämmittämiseen tarkoitettu catering tason keittiö. Sivurakennuksessa on oma keittiö jonka varusteina ovat sähköliesi, -uuni ja jääkaappipakastin.

Kph/WC

Varsinaista kylpyhuonetta linnassa ei ole, toisessa kylpyhuoneessa on kuitenkin suihku, ja samoin myös linnan sivurakennuksessa on suihku.

Lisätietoja

Pintamateriaalit: Rapattu laasti, kivi ja puulattia. Ritarisalissa jalopuupaneeli

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Palvelut

Siuntion keskusta noin 5 km, Koulut: Siuntion keskusta noin 5 km

Liikenneyhteydet

Linja-auto