Tulossa

Tulossa

Tulossa

740 m2

ASUINPINTA-ALA

740 m2

KOKONAISALA

3 780 000 €

MYYNTIHINTA

Askola

KAUPUNGINOSA

67 672 m2

TONTIN PINTA-ALA

Kartanon herrana korkealla kukkulalla

Vahijärventie 188, 07510 Askola

Omakotitalo | 12h, k, khh, 4 erill wc, 3 kph, spa, autotalli, harrastetila + muut rakennukset

Kuvaus

Ajelen Vahijärventietä pitkin. Maisema on idyllinen. Viihtyisiä pihapiirejä ja peltoalueita ja kuitenkin matkaa on vain tunti Helsingistä.

Kun tulen kotiin, kaunis rautaportti on auki. Ajan auton talliin ja jään pihalle hetkeksi istumaan, päivä on lämmin. Pihapiiri on avara ja isot puut varjostavat sopivasti kauniissa auringonpaisteessa, silti on kuumaa. Katse kiertää aluetta, jostain kuuluu lintujen laulua. Usein saattaa nähdä peuroja, ei kuitenkaan tänään, liekö liian lämmintä?

Pihapiiriin kuuluu kartanon lisäksi monta rakennusta ja peltopalstaa;

Autotalli (kylmä), johon mahtuu useita autoja ja keskellä on tilat pienkoneille. Ihan kätevä talveakin ajatellen. Lisäksi tontilla sijaitsee erillinen puutarhapaja, hyvä lisätila puutarha- ja pihavarusteille.

Pyöreä huvimaja toimii nykyään grillikatoksena. Sähkö- ja kaasulämmittimille ei näillä ilmoilla ole käyttöä, mutta loppukesästä tilanne on jo eri. Aiemmin tämä on ollut tanssilava.

Vanha kaksikerroksinen hirsiaitta on hurmaava. Ala- ja yläkerrassa on 6 isoa huonetta. Alkuperäistä rakennusvuotta ei tiedä mutta olettama on että aitta olisi 1700- luvulta.

Myös Pehtorintupa on rakennettu 1700- luvulla, tämä kaunis talo on kokenut suuren remontin. Tilaa on jaettu kahteen tasoon. Materiaalivalinnat ovat onnistuneet ja väljyyden tuntua on runsaasti. Ylätasolla on märkätilat ja avara keittiö. Alatasolla on kaksi makuuhuonetta ja olohuone, lisäksi parvella on tilaa. Tämä sopii monen elämäntilanteeseen, vierasmökistä toisen sukupolven tai yrityskäyttöön. Maalämpö.

Kävelen pihapiirin poikki.

Erillinen hirsirakenteinen saunarakennuskaan ei myöskään jää varjoon. Tilat ovat mitoitettu niin että saunomaan mahtuu isompikin porukka kerrallaan. Toisella puolella on avara sali, jonne mahtuu n. 30 henkilöä. Baarikeittiöstä löytyy niin liesi kun astianpesukonekin. Eteläpäädyssä on iso terassi joka jatkuu lämmitetyn uima-altaan ympärille. Allas on ollut hyvässä käytössä, niin aamu- kuin iltauinneissa. Ilmalämpöpumppu.

Itse päätalo, Askolan Kartano on hulppea nelikerroksinen talo.

Valtavat terassiparvekkeet, kauniit ikkunat, massiiviset kiviportaat ja jykevät ulko-ovet
luovat näyttävän kokonaisuuden.

Sisälle tultaessa avautuu iso eteinen josta väljät näkymät jatkuvat olohuoneen ikkunoista. Ensimmäisessä kerroksessa on isännän työhuone, monta salia, wc, ammattikeittiö ja toinen huone, josta on mahdollisuus tehdä toinen ns. kotikeittiö (nyt tämä toimii ruokailutilana).

Kattava remontti on valmistunut 2005, käytännössä koko talo on uudistettu. Talotekniikkaan on panostettu, koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla, maalämpö, ilmanlämpöpumput jne.
Materiaalien valinnat on tehty korkeaa laatua ja talon henkeä ajatellen ja lopputulos on tyylikäs ja viihtyisä.

Makuuhuoneet, sali, ja takkahuone sijaitsevat toisessa kerroksessa. Lisäksi tässä kerroksessa ovat kodinhoitohuone, kaksi hallia, saniteetti/märkätilat.

Kolmannessa kerroksessa sijaitsee valtava parvi sekä iso varasto/ullakkotila.

Pohjakerroksessa autotallin lisäksi mm. iso harrastehuone joka nykyisellään on kuntosali ja pingistilana. Oma spa osasto josta saunoja löytyy useita joten valita voi infrapunasaunan, höyrysaunan ja ns. tavallisen saunan väliltä. Tekniset tilat ovat myös pohjakerroksessa.

Tätä kokonaisuutta ei voi sanoin kuvailla, se on pakko nähdä paikan päällä ja se sopii niin perheelle kuin yrittäjällekin.

Tervetuloa kotiin.

Lisätiedot ja esittelyt

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

3 780 000 €    5 108,11 €/m2

Velkakiinnitykset

2 045 005,46

Kiinteistövero

2519.74 €/v

Lämmityskustannukset

465 €/kk

Energialuokitus

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

18-411-7-93, 18-411-7-27, 18-411-7-117, 18-411-7-118, 18-411-7-119 ja 18-411-7-1

Kiinteistön tilannimi

VALLESMANNI

Tontin pinta-ala

67 672 m2

Tontin omistus

Oma

Maasto

Vehreä asuinympäristö ja muut peltoaluetta

Kaavoitustilanne

Yleiskaava

Lisätietoja antaa

Askolan kunta p. 040 7109 107

Viemäri

Saostuskaivo

Lisätiedot

Käyttöveden laatua kunta seuraa Kartanolta. Laatu ja määrä on erinomainen. Laitteistojen ylläpito Laineen Vesilämpö / KuntaJätehuolto on oma. Kolme saostuskaivoa ja lähes huoltovapaa sähköllä toimiva biolotoginen Green Rock-puhdistuslaitos. Jätevesihuollon asiakirjat: Laineen Vesilämpö / Kunta

Rakennustiedot

Rakennusvuosi

1900

Kerrosluku

4

Rakennusaine

puu, hirsi, kivi ja harkko

Kattotyyppi/kate

harjakatto/ konesaumattu pelitkate

Kunto

hyvä

Tilat/pinta-alat

Saunarakennus: n 130 m2, hirsi Sali (30 hlöä), täysin varustettu baarikeittiö (liesi, uuni, astianpesukone), Sauna (n. 12 hlöä), Iki-kiuas (sähkö, kerkes-kivillä), Terassi (n 20 m2 etelä), 2xWC, 3xSuihku, sähkölämmmitys, sähkö/kaasulämmittimetLämmitetty uima-allas (9m pyöreä vastavirta), Uima-altaan ympärillä iso pyöreä terassi, lämmityksenä ilmalämpöpumppuVierastalo Pehtoorintupa: n 70 m2, kahdessa tasossa, puu Keittiö, Olohuone, 2xVieras/makuuhuone, 1xVierashuone/parvi, 1xWC, 1xSuihku, arvioitu alkuperäinen rakennusaika 1700 luvulla, kokonaan uusittu energiakokeiluna 2010, maalämmitys.Auto/konetalli, n 250 m2, yhdessä tasossa, puu 6 autopaikkaa, keskellä tilat pienkoneille, kylmä tilaWanha Aitta, n 200 m2, kahdessa tasossa, hirsi Ala- ja yläkerrassa 6 alkuperäistä aittahuonetta, arvioitu rakennusaika on 1700 luvulla, kylmä tilaPuutarhapaja n 30 m2 Hirsirakenteinen tila puutarha-ja pihavarusteille ja -laitteille, kylmä tilaPyöreä Huvimaja n 30 m2 Tanssilavaksi alunperin rakennettu huvimaja, toimii grillikatoksena, kylmä tila, sähkö/kaasulämmittimet

Lämmitys

maalämpö (varajärjestelmä öljy)

Ilmanvaihto

koneellinen tulo ja poisto, lämmön talteenotto

Keittiö

Tyylikäs ammattikeittiö (Dieta-kokonaisuus) jossa huomioitu käytännöllisyys ja tehokkuus. Säilytystilaa on runsaasti ja laitteet korkeaa tasoa. Laattalattia, lattiakaivo, ikkunat kahteen suuntaan.

Kph/WC

Pohjakerroksessa kylpylä (aina-valmis-sauna, höyrysauna, höyrykaappi, infrapunasauna, poreamme,4 suihkua. Toisessa kerroksessa 2 kylpyhuonetta.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Rasitteet/ Oikeudet

Yhteinen vesialue 18-411-876-1, Yhteinen vesialue 18-411-867-3, Yhteinen vesialue 18-411-876-4, Yhteinen vesialue 18-411-876-5, Yhteinen maa-alue 18-411-867-6 Vahijärven kylän yhteisen maa-alueet

Palvelut

Kauppa (Sale) ja ravintoloita on sekä Askolan Kirkonkylässä (n. 2,5 km) että Askolan Monnikylässä (n. 4 km), Askola Areena -monitoimihalli (n. 2 km), Koulut: Askolan koulukeskus (n. 2 km), ala- ja yläkoulu sekä päiväkoti

Liikenneyhteydet

Bussi