Tulossa

Tulossa

550 m2

ASUINPINTA-ALA

670 m2

KOKONAISALA

3 850 000 €

MYYNTIHINTA

Kuusisto

KAUPUNGINOSA

17 802 m2

TONTIN PINTA-ALA

Villa Wolax Saaristomeren portilla odottaa uusia asukkaita

Villa Wolaxintie 40, 21620 Kaarina

Omakotitalo | 9 h + k + lasiterassi + kuisti + kellari ja pehtoorin talo jossa 2 huoneistoa, rantasauna + 2 autotallirakennusta ja maakellari

Kuvaus

Villa Wolax valmistui vuonna 1899 Johan Oswald Wasastjernan ja hänen puolisonsa Johanna Wilhelmina Adelaide Wasastjernan (o.s. Wrede af Elimä) kesähuvilaksi.

Kulttuuri- ja talouselämän eliitti innostui 1800-luvulla rakentamaan kaupunkielämän vastapainoksi luonnonläheisiä kesäpaikkoja. Kesähuvilan sijainti valittiin maisemien ja luonnonläheisyyden lisäksi kulkureittejä miettien. Kuusisto saattoi miellyttää Wasastjernoja säännöllisen höyrylaivareitin vuoksi. Villa Wolax sijaitsee Kuusiston saaressa, Kaarinassa. Sijainti on oiva, Paraisille johtavan väylän tulevat isommat siltaurakat ja parannustyöt eivät vaikuta kulkuun.

Kantakiinteistö ollaan nyt jakamassa kahtia, ja myynnissä on lohkaisematon määräala noin, 1,78 ha, jossa sijaitsevat tilan historiallinen Villa Wolax huvila, pehtoorintalo ja rantasauna. Rakennuskanta käsittää lisäksi kaksi autotallia/ kalustevajaa sekä jääkellarin, ranta- ja ponttoonilaiturit sekä erikseen kaupan olevan purjevaraston. Tilan rantaviiva on noin 87 m ja siihen tulee kuulumaan noin 1,0 ha kokoinen merialue tilan edestä.

Upeasti kunnostettu ja kauniiksi sisustetun huvilan pääkerroksessa on kolme isoa salia, sekä toimisto/makuuhuone ja kaunis lasiveranta sekä kuisti sekä ammattikäyttöön suunniteltu keittiö. Yläkerrassa makuuhuoneita on viisi, ja niistä kolmessa on omat suihkulliset kylpyhuoneet, ja kahden muun makuuhuoneen käytössä on kaksi yhteistä kylpyhuonetta. Isossa salissa on Axel Hartmanin alkuperäiset seinämaalaukset ja reliefit, jotka tuovat huvilaan sen ajanmukaisen hengen.

Kellarikerroksen askarteluhuoneessa on lisäksi oma pesu- ja pukuhuone, talon pannuhuone, kellari ja kaksi erillistä varastoa. Keittiö kuistin yhteyteen on rakennettu erillinen kylmäkontti tukemaan Huvilan isompien kestien järjestämistä.

Rakennuskanta on sijoiteltu kauniiseen ja merelle avautuvaan rinteeseen, ja huvilan lähipiirissä on myös erillinen pehtoorintalo ja tilan maa- ja jääkellari. Pehtoorintalo on kodikkaasti sisustettu kaksi huoneistoa, toinen talon pääkerrokseen ja toinen sen kivijalkaan.

Näkymät Kirjalansalmelle ja Vapparin aukkoon vievät ajatukset uljaille ulapoille.
Villa Wolaxissa toteutat unelmasi ympärivuotisesta laadukkaasta vapaa-ajan vietosta, ja asut myös laadukkaasti Huvilassa, läpi vuoden.

Lisätiedustelut ja esittelyvaraukset, osakas Kenneth Katter kenneth.katter@sothebysrealty.fi ja 045-8648062

Lisätiedot ja esittelyt

Hintatiedot

Velaton myyntihinta

3 850 000 €    5 746,27 €/m2

Velkakiinnitykset

1 508 137

Kiinteistövero

1500.00 €/v

Sähkölämmitys

9000 €/v

Lämmityskustannukset

750 €/kk

Energialuokitus

Energiatodistus

Ei ole

Kiinteistötiedot

Kiinteistön tunnus

202-443-1-57

Kiinteistön tilannimi

Villa Wolax

Kiinteistön R.No

202-443-1-57

Tontin pinta-ala

17 802 m2

Tontin omistus

Oma

Maasto

Rinnetontti etelään, jossa ylväitä mäntyjä sekä jalopuita.

Alueen käyttöraj.

Ei

Kaavoitustilanne

Yleiskaava

Lisätietoja antaa

Kaarinan kaupunki

Käyttövesi

Vuolahden vesiosuuskunta vastaa käyttövedestä ja jätevesihuollosta

Rakennustiedot

Rakennusvuosi

1899

Kerrosluku

2

Rakennusaine

Hirsi, puukate, kivijalka ja pelti

Kattotyyppi/kate

Harjakatto, konesaumattu peltikatto

Kunto

Hyvä

Tilat/pinta-alat

Hirsirunkoinen kahden kerroksen pehtoorintalo on rakennettu kivijalalle ja sen kellariin on rakennettu erillinen vierashuoneisto. Rakennuksen katto on harjakatto ja sen materiaali on tiili.

Lämmitys

Öljylämmitys, ilmalämpöpumppu (6 kpl kaikkiaan koko tila), öljy, vesikiertoinen patterilämmitys ja sähköpatterilämmitys pehtoorin talossa.

Ilmanvaihto

Painovoimainen, koneellinen poisto.

Laajakaista

Wifi

Keittiö

Kaksi Metos jääkaappia; jääkaappi/pakastin ja jää-viileakaappi sekä Metos kylmävetolaatikko, jääkaappi/pakastin, ulkokylmähuone 2,5 x 3 m ja Metsos sekä pakastekaappi 2 kpl arkkupakastinta.Keittiössä on kiinteä kylmähuone, induktioliesi (irralliset induktiolevyt 2 kpl), erillisuuni ja -liesitaso Metos rational höyry-kiertoilma uuni, liesituuletin/hormi/suodatin, liesikupu, Metos ammattiastianpesukone ja rasvanerottelukaivo.

Kph/WC

Viisi suihkullista kylpyhuonetta ja lisäksi yksi muuta suihkutila huvilassa. Pehtoorintalossa on kaksi erillistä kylpyhuonetta joissa on suihku ja wc.

Lisätietoja

Muuta kauppaan kuuluvaa: Verhotangot, hälytys-/ valvontajärjestelmä (Verisure valvonta ja 6 kpl ulkokameraa), 2 erillistä takkaa, pyykinpesukone, kuivausrumpu.Alakerran kellaritilassa on iso ja toimiva huone joka nykyisellään kokouskäytössä.Lisäksi kauppaan kuuluvat Denon äänentoistojärjestelmä ja 3 kpl Epson videotykkiä.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Rasitteet/ Oikeudet

Lohkomistoimituksen yhtyedessä sovittava portin käytöstä.

Palvelut

Ruokakaupat: 6 km kuusistossa uuden polven kauppa, terveysasemat: kela ja terveysasema kaarina, päiväkodit: kuusisto, koulut: kuusistossa noin 6 km - koulukyyti. valkeavuori ja yläaste piispanlähteen koulu, joukkoliikenne: linja-auto noin 2,4 km ja 400 m., Koulut: Kuusistossa noin 6 km - koulukyyti. Valkeavuori ja yläaste Piispanlähteen koulu

Liikenneyhteydet

Linja-auto noin 2,4 km ja 400 m