På kommande

På kommande

44 m2

BOSTADSYTA

698 000 €

PRIS

698 000 €

SKULDFRITT PRIS

Ulrikasborg

STADSDEL

1889

BYGGNADSÅR

Den lyxigt stilfulla tvårumslägenheten med högt i tak med ett fantastiskt läge välkomnar de nya ägarna till Grand Residence 21!

Högbergsgatan 21 C 27, 00130 Helsingfors

Höghus | 2 rum, öppet kök, badrum

Beskrivning

Detta vackra hem ligger i kanske ett av Helsingfors vackraste kvarter. Atmosfären i den underbara Johanneskyrkan och dess park på andra sidan vägen, omgiven av den ena vackrare än den andra byggnad från 1900-talets början, omgivna av stämningsfulla stenfotsbutiker på Högbergsgatan, restauranger och kaféer. Havet och Brunnsparken ligger en kort promenad bort, och i den andra riktningen ligger alla tjänster, affärer och kulturutbud i absoluta centrum också på kort promenadavstånd.

Om byggnadens läge är anmärkningsvärt bra, så är själva byggnaden där denna funktionella citybostad finns ett av Helsingfors vackraste. Idag är detta onekligen det vackraste landmärket i området känt som Grand Residence 21, men bygganden går också under namnet Ohranas hus. Byggd 1889, ny renässansbyggnaden har igenom gått en lång, färgstark historia skriven i många böcker med många betydelsefulla personer som påverkat byggnaden; Från tsarens hemliga polis till försvarsministeriet och från generalstaben till Mannerheim.

Grand Residence 21 har genomgått en totalrenovering under 2019. I det här fallet har tak och fasader förnyats, liksom fönster och byggnadens konstruktioner har förnyats och delvis skickligt restaurerats för hand. VVS-tekniken har förnyats helt i byggnaden och det helautomatiska underjordiska parkeringssystemet färdigställdes också 2019.

Grand Residence 21 erbjuder sina invånare sällsynta kvalitetsboendetjänster som vanligtvis bara åtnjuts utomlands. Conciergeservice erbjuder till exempel catering och mottagning, städning, och underlättar därmed den boendes vardag, samt bekymmerslös frånvaro under längre tid. Ingen av dessa tjänster belastar dock vederlaget, som är mycket låg. 1,95 EUR per kvadratmeter och månad, tack vare husbolagets årliga inkomster om ca 380 000 EUR. Bageriet Levain, som snart öppnar på gatnunivån, kommer att ge en egen internationell prägel på livet för husets invånare. Om du letar efter en finsk tradition kan man som boende reservera byggnadens bastu för eget bruk.

Den här bostaden som nu är till salu är till för dig, eller för er som letar efter en bekymmerslös och centralt belägen stadsbostad i ett bra bostadsbolag. Byggnaden i sig charmar med sin skönhet, men också den 3,5 meter höga rumshöjden i denna lägenhet och de underbara gamla välvda fönstren gör att besökaren blir kär i det man ser direkt när man kommer in i lägenheten. Designmuseets vackra tegelvägg mitt emot bara bekräftar denna bild. Det finns inte för många m2 i denna bostad, men alla funktioner i ett praktiskt hem finns fortfarande på plats; från köket med bra arbetsytor och rymdlösningar till det rymliga vardagsrummet, till det perfekt designade sovrummet, som även rymmer en arbetsplats, till det stilrena och rymliga badrummet. Det finns gott om förvaringsutrymmen i kök, hall, sovrum och badrum. I det här hemmet verkar allt vara på plats, vad man kan hoppas i ett hem som detta.

Livet inom dessa ramar har varit en del av Helsingfors elegantaste stadsliv i över 130 år, och det är det fortfarande. Skulle du vilja vara en del av den här historien samtidigt som du lever ett sorglöst liv i detta förtjusande hem? Ta gärna kontakt för en privat visning av denna underbara bostad.

Tilläggsinfo och visning

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358 50 370 1883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
TA KONTAKT

Pris- och boendekostnader

Försäljningspris

698 000 €    15 863,64 €/m2

Skuldfritt pris

698 000 €    15 863,64 €/m2

Vederlag

85,80 €/mån    1,93 €/m2

Finansieringsvederlag

0 €/mån    0,00 €/m2

Totala månadsvederlaget

85,80 €    1,93 €/m2

Bostadsinformation

Aktie numror

3329-3359

Våning

1/5

Balkong

Nej

Husbolagets bastu

Nej

Egen bastu

Nej

Energiklass

Energiklass

Rakennus suojeltu, energiatodistusta ei vaadita.

Energicertifikat

Nej

Bostads- och fastighetsinformation

Husbolagets namn

As Oy Grand Residence 21

Hemort

Helsingfors

Disponent

Juha Lunden Ardour Oy

Fastighetsskötsel

Kiinteistöhuolto Määttä Oy

Inkomster

386.406,36 €/år

Långfristiga lån

27 516 195,45 €

Inlösensklausul

Ja

Inlösensklausul för bilplatser

On samassa saannossa

Ägandet

Egen

Tomtstorlek

1 705 m2

Byggnadsår

1889

Våning

1/5

Bostäder

59

Andra uppgifter

Form av ägandet

Egen