På kommande

På kommande

492 m2

BOSTADSYTA

734 m2

TOTAL YTA

2 960 000 €

PRIS

Kirjala

STADSDEL

24 020 m2

TOMTSTORLEK

 

En historisk och sällsynt byggnad på en herrgårdsliknande strandtomt

Skråbbovägen 244, 21610 Parainen

Egnahemshus | Päärakennus: 5h, k, khh, kph, 3 wc, vh, et.halli.

Beskrivning

Denna skönhet till hus, byggt 1913, beläget på en lugn vacker i västerläge läge varande trädgårdstomt, är något som man bara kunde föreställa sig skulle existera och komma till salu en dag. Det finns ingen annan plats som denna. Och möjligheten att besöka en plats som denna kommer inte förrän kanske en gång under tiotals år.

Byggd precis vid havet är avståndet mellan huvudbyggnaden, ritad av Alexander Nyström, i hel tegel, från havet, ca 15-20 m, mycket exceptionellt. När du tittar ut genom fönstren i vardagsrummet, matsalen och sovrummet får du en känsla av att du är nästan i havet. Byggnaden har under sin historia fungerat som ett hem för lokala företagsledare, men har även betjänat turister som kunnat njuta av platsens via ett B&B boende. Sedan dess har byggnaden totalrenoverats och byggts om till bostadshus igen. Byggnaden har tagit sig till sin nya storhetstid med förnyelse av fasad, fönster och tak, samt med en omfattande renovering av huset invändigt, som respekterar det gamla byggsättet. Inne i hemmet har varje yta från golv till tak totalrenoverats, utrymmet med sina möbler och vitvaror och tekniken för ett energieffektivt och bekymmerslöst boende. Och allt detta har genomförts med estetisk inredning, hög kvalitet och fromhet.

På 1970-talet uppfördes en sidobyggnad i anslutning till huvudbyggnaden i enlighet med de dåvarande ägarnas önskemål. Här fanns en exceptionellt stor simbassäng med bastuanläggning, intill stora fönster och i enlighet med tidens stil med dansbana, öppen spis och bar anläggning. På 1980- och 90-talen byggdes ytterligare lokaler i sidobyggnaden. För närvarande är poolutrymmet täckt och utrymmet fungerar som ett gym, men har fortfarande samma faciliteter för avkoppling efter idrotten. Som ett alternativ till att koppla av i dessa faciliteter kan du dra dig tillbaka för att njuta av kvällssolens skönhet och värmen från träbastun i den idylliska strandbastun som byggdes på 1930-talet med sina stora terrasser och nya bryggor.

Utöver dessa byggnader finns det gott om strukturer och detaljer som tjänar platsens funktionalitet å ena sidan och för att njuta av avslappnad fritid å andra sidan. Från den nya hundgården till de rymliga utomhusförråden, från den underbara sandstranden till putt- och chipgreenen, från den skyddade södra kajen till den gamla ångbåtsbryggan med fyra meters djup och från de gamla äppelträden som ger en bra skörd till de gamla ekarna, lönnarna och tallarna, kanske den vackraste av dem på en underbart anlagd plats i gårdens sydvästra hörn, på toppen av en hög klippa. Inte att förglömma den nyrenoverade tvårumslägenheten i andra änden av sidobyggnaden.

All denna skönhet med underbara detaljer ligger cirka en halvtimmes bilfärd från Åbo och mindre än ett par timmar från huvudstadsregionen. Om du är intresserad av att bekanta dig närmare med platsen, kontakta mäklaren för mer information och för att avtala om en visningsstid.

Tilläggsinfo och visning

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358503701883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
TA KONTAKT

Prisuppgifter

Skuldfritt pris

2 960 000 €    4 032,70 €/m2

Fastighetsskatt

2310.35 €/år

Vattenavgift

300 €/år

Disponent

300 €/år

Energiklass

Energicertifikat

Nej

Fastighetsinformation

Fastighetsbeteckning

445-493-1-2

Fastighets namn

Villa Fabricius

Tomtstorlek

24 020 m2

Ägandet

Egen

Generalplan

Stranddetaljplan

Byggfakta

Byggnadsår

1913

Våning

2

Building material

Tegel

Roof type

Tegel

Ventilation system

Maskinell tilluft, Maskinell frånluft, Värmeåtervinning, Heating and cooling

Andra uppgifter