På kommande

På kommande

På kommande

740 m2

BOSTADSYTA

740 m2

TOTAL YTA

3 780 000 €

PRIS

Vahijärvi

STADSDEL

67 672 m2

TOMTSTORLEK

Vahijärventie 188, 07510 Askola

Egnahemshus |

Beskrivning

Jag kör längs Vahijärventie. Landskapet är idylliskt. Vackra gårdar och fältområden och ändå tar resan bara en timme från Helsingfors.

När jag kommer fram är den vackra järngrinden öppen. Jag kör bilen till garaget och sitter kvar på gården en stund, dagen är varm. Gårdsområdet är rymligt och de stora träden skuggar lämpligt i det vackra solskenet, men ändå är det varmt. Blicken vandrar kring gården, med fåglar som sjunger någonstans. Du kan ofta se rådjur, men inte idag, är det för varmt?

Förutom herrgården innehåller gården många byggnader och tomter;

Garage (kallt) som rymmer flera bilar och i mitten finns det utrymmen för små maskiner. Ganska bekvämt även för vintern. Dessutom finns det en separat trädgårdsverkstad på tomten, ett bra extra utrymme för trädgårdsredskap och trädgårdsmöbler.

Idag fungerar det runda lusthuset som ett grillhus. Idag tack vare det varma vädret behöver lusthuset inte någon uppvärmning men el- och gasoluppvärmningen möjliggör många trevliga sena kväller under våren och hösten. Tidigare har detta varit ett dansgolv.

Den gamla timmerboden i två våningar är charmig. Det finns 6 stora rum nere och på övervåningen. Det ursprungliga byggåret är inte känt, men antagandet är att boden härstammar från 1700-talet.

Pehtorintupa byggdes också på 1700-talet, detta vackra hus har genomgått en omfattande renovering. Utrymmet är uppdelat i två våningar. Materialvalen har varit framgångsrika och det finns mycket känsla av rymd. Den övre våningen har våtrum och ett rymligt kök. I nedre våningen finns två sovrum och ett vardagsrum, dessutom finns det plats på loftet. Detta är lämpligt för många livssituationer, från gäststugor till andra generationens eller affärsbruk. Jordvärmepump

Jag går över gården.

Den separata stockbyggda kan lätt inhysa ett större sällskap. På andra sidan finns en rymlig hall som rymmer cirka 30 personer. Barköket har både spis och diskmaskin. I södra ändan av bygganden finns en stor terrass som fortsätter runt den uppvärmda poolen. Poolen har varit i bra användning, både på morgonen och på kvällen. Luftvärmepump.

Huvudhuset i sig, Askola Herrgård är ett påkostat hus i fyra våningar.

Stora balkonger, vackra fönster, massiva stentrappor och robusta ytterdörrar
skapar en imponerande helhet.

När man kommer in öppnar sig en stor hall där den vidsträckta utsikten fortsätter från vardagsrumsfönstren. I första våningen har värden sitt arbetsrum, många hallar, en toalett, ett professionellt kök och ett andra rum med möjlighet att göra ett så kallat hemkök (nu fungerar detta som matplats).

En omfattande renovering slutfördes 2005, nästan hela huset renoverades. Investeringar har gjorts i byggnadsteknik, mekanisk ventilation med värmeåtervinning, geotermisk energi, luftvärmepumpar etc.
Alla materialvalen är av hög kvalitet med husets anda i åtanke och slutresultatet är både elegant och bekvämt.

Sovrum, hall och vardagsrum med öppen spis ligger på andra våningen. Dessutom finns på denna våning en tvättstuga, två hallar, sanitära / våtrum.

På tredje våningen finns ett stort loft samt ett stort förråd / vindsutrymme.

På bottenvåningen, förutom garaget, t.ex. ett stort hobbyrum som för närvarande har ett gym och bordtennis. Egen spaavdelning med flera bastur så att du kan välja mellan infraröd bastu, ångbastu och en ?vanlig? bastu. De tekniska anläggningarna finns också i bottenvåningen.

Det hela kan inte beskrivas med ord, det är ett måste på plats och det passar både familjen och entreprenören.

Välkommen hem.

Tilläggsinfo och visning

Prisuppgifter

Skuldfritt pris

3 780 000 €    5 108,11 €/m2

Inteckningar

2 045 005,46

Fastighetsskatt

2519.74 €/v

Uppvärmningskostnader

465 €/mån

Energiklass

Energicertifikat

Ei ole

Fastighetsinformation

Fastighetsbeteckning

18-411-7-93, 18-411-7-27, 18-411-7-117, 18-411-7-118, 18-411-7-119 ja 18-411-7-1

Fastighets namn

VALLESMANNI

Tomtstorlek

67 672 m2

Ägandet

Egen

Byggfakta

Byggnadsår

1900

Våning

4

Andra uppgifter