På kommande

På kommande

108 m2

BOSTADSYTA

108 m2

TOTAL YTA

775 000 €

BUDGIVNING MED START FRÅN

Punavuori

STADSDEL

1907

BYGGNADSÅR

 

Ljus och rymlig hörnlägenhet i Jugendhuset

Albertsgatan 19 B, 00120 Helsingfors

Auktion, Höghus | 2-3h, k, 2 kph/wc, et.

Beskrivning

Albertsgatan 19, Jugendbyggnaden med det branta tornet ritat av Gustaf Estlander och färdigställt 1907 blir ej obemärkt för förbipasserande. Och inte heller byggnadens burspråksförsedda hörnlägenheter, varav detta stämningsfulla hem fullt av ljus och rymd ligger på tredje våningen.

När man letar efter ett nytt hem är det ofta i tankarna att det ska finnas den där speciella detaljen som gör att man blir kär och hemmet känns speciellt redan från första besöket. Det finns flera av dessa saker i det här hemmet. Det kanske mest betydelsefulla är dock burspråket med stora fönster placerat i hörnet av vardagsrummet, som inbjuder dig att sitta ner och ta en plats. Och för att notera lägenhetens andra fina detaljer; ca 3,5m rumshöjd, breda fönsterbrädor, gammalt trägolv, lugnet i hemmet, ett helrenoverat kök, en rymlig hall som fungerar som ett rum, ett lyxigt stort sovrum, ett överflöd av förvaringsutrymmen. Det finns för närvarande ingen hiss till denna lägenhet, men en trappa som är lätt att gå i tar dig lätt upp ett par våningar till detta hem.

I husbolaget planeras efter stambytet för några år sedan vindsbyggnation och i och med detta kan det också bli en förändring i avsaknaden av hiss i byggnaden. Dessa projekt är dock bara på planeringsstadiet. Vid denna tidpunkt är huset en lugn oas efter de stora renoveringarna, och man åtnjuter ett lågt månatligt vederlag, vilket naturligtvis påverkas av husbolagets höga hyresintäkter.

Läget i livliga Rödbergen, bredvid tjänster, stenfots butiker, restauranger och kaféer, inte att förglömma Sinebrychoff-parken bredvid, kunde inte vara bättre för dem som älskar stadsliv. För er, er två eller alla. Om detta hem verkar vara det rätta, vänligen kontakta mäklaren för ytterligare information och en för en privat visning.

Tilläggsinfo och visning

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358503701883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
TA KONTAKT

Pris- och boendekostnader

Skuldfritt pris

775 000 €    7 175,93 €/m2

Vederlag

486 €/mån    4,50 €/m2

Finansieringsvederlag

81 €/mån    0,75 €/m2

Totala månadsvederlaget

567 €/mån    5,25 €/m2

Vattenavgift per person

20 €/mån/pers

Bostadsinformation

Aktie numror

53-57

Våning

3/5

Balkong

Nej

Husbolagets bastu

Nej

Egen bastu

Nej

Energiklass

Energiklass

D2018

Energicertifikat

Ja

Bostads- och fastighetsinformation

Husbolagets namn

Asunto Oy Helsingin Albertinkatu 19

Hemort

Helsinki

Långfristiga lån

1 514 784,64 €

Ägandet

Egen

Tomtstorlek

1 550 m2

Byggnadsår

1907

Våning

3/5

Building material

Tegel

Roof type

Plåt

Heating

Fjärrvärme

Bostäder

47

Antenn

Kabel

Andra uppgifter

Form av ägandet

Egen

Generalplan

Stadsplan