Tulossa

Tulossa

108 m2

ASUINPINTA-ALA

892 535,28 €

MYYNTIHINTA

895 000 €

VELATON MYYNTIHINTA

Punavuori

KAUPUNGINOSA

1907

RAKENNUSVUOSI

Valoisa ja avara Jugend-rakennuksen kulmahuoneisto

Albertinkatu 19 B, 00120 Helsinki

Kerrostalo | 2-3h, k, 2 kph/wc, et.

Kuvaus

Tämä Gustaf Estlanderin suunnittelema ja v. 1907 valmistunut Jugendrakennus ei jää ohikulkijoilta huomiotta. Eikä varsinkaan rakennuksen erkkerilliset nurkkahuoneistot, joista kolmannen kerroksen ikkunoiden takana sijaitsee tämä valoa ja avaruutta täynnä oleva tunnelmallinen koti.

Uutta kotia etsittäessä mielessä on usein, että tässä pitäisi olla se jokin erityinen seikka, joka saa ihastumaan ja kodin tuntumaan erityiseltä heti ensimmäisestä käynnistä lähtien. Tässä kodissa näitä seikkoja on useampia. Merkityksellisin ehkä olohuoneen nurkassa sijaitseva, isojen ikkunoiden erkkeri, joka houkuttelee äärelleen ja istahtamaan paikoilleen. Ja huomioimaan huoneiston muut hienot yksityiskohdat; n. 3,5m huonekorkeuden, leveät ikkunalaudat, vanhan lautalattian, kodin rauhallisuuden, täyssaneeratun keittiön, tilavan yhtenä huoneena nykyisellään toimivan eteisaulan, ylellisen kokoisen makuuhuoneen sekä säilytystilojen runsauden.

Taloyhtiössä muutamien vuosien takaisen linjasaneerauksen jälkeen on suunniteltu seuraavaksi ullakkorakentamista ja tämän myötä myös rakennuksen hissittömyyteen saattaisi tulla muutos. Nämä hankkeet ovat tosin vasta suunnitteluasteella. Tällä erää talossa eletään rauhallista, suurten remonttien jälkeistä aikaa ja nautitaan maltillisesta vastikkeesta, johon taloyhtiön korkeahkoilla vuokratuloilla on vaikutuksensa.

Sijainti eläväisessä Punavuoressa palveluiden, kivijalkakauppojen, ravintoloiden ja kahviloiden äärellä, viereistä Sinebrychoffin puistoa unohtamatta, ei voisi olla cityelämää rakastavalle parempi. Sinulle, teille kahdelle, tai teille kaikille. Jos tämä koti tuntuu olevan se oikea, niin olethan yhteydessä lisätiedoista ja esittelystä kysyäksesi.

Lisätiedot ja esittelyt

Tea Käyhkö

Senior Broker, BA, MA, LKV
+358 50 370 1883
tea.kayhko@sothebysrealty.fi
OTA YHTEYTTÄ

Hinta- ja asuinkustannukset

Myyntihinta

892 535,28 €    8 264,21 €/m2

Velkaosuus

2 464,72

Velaton myyntihinta

895 000 €    8 287,04 €/m2

Voiko lainan maksaa

Kyllä

Hoitovastike

486 €/kk    4,50 €/m2

Rahoitusvastike

81 €/kk    0,75 €/m2

Kok. vastike

567 €    5,25 €/m2

Vesimaksu (hlö)

20.00 €/kk. Jokaisessa asunnossa on oma vesimittari. Vesimaksu kulutuksen mukaan. Maksu tarkistetaan kerran vuodessa.

Huoneistotiedot

Osake No:t

53-57

Kerrosluku

3/5

Kunto

Hyvä

Parveke

Ei

Ikk.suunta / näköala

Länteen ja pohjoiseen.

Keittiö

Jääkaappi (täyskorkea), pakastekaappi (täyskorkea), induktioliesi (Siemens), erillisuuni (Siemens), liesituuletin aktiivihiilisuodattimella (liesimalli), mikroaaltouuni (Siemens), astianpesukone (Siemens), kuivaava pesukone (Siemens). Lattia- ja seinäpinnoitteet: kuultolakattu puu, maali. Keittiön taso: kivi, kiinteät valaisimet.

Kph/WC

2 kph/wc. Molemmissa suihkuseinät, peili, kylpyhuonekaapisto, wc-istuin, bideesuihku, pyyhekuivain, lattialämmitys. Lattia- ja seinäpinnoitteet: laatta / laatta.

Yhtiössä sauna

Ei

Oma sauna

Ei

Lisätietoja

Eteisaulan lattia: Tammiparketti, Timberwise. Pienemmän eteisen lattia: Laatta. Muuta kauppaan kuuluvaa/huoneiston varusteet: verhotangot, pyykinpesukone, kiinteät valaisimet. Toimeksiantajat ovat suorittaneet osakasmuutostyön / huoneistoremontin vuonna 2021. Purku-ja aloituskatselmus suoritettu 2.8.2021 ja lopputarkastus on suoritettu 9.11.2021. Muutostyöt on tehty hyvää rakennustapaa noudattaen. Märkätilat ovat entiset ja uusittu LVIS-remontin yhteydessä (2016-2017). Keittiö on uusittu ja rakennettu entiseen keittötilaan. Ikkunalaudat ja smyygit korjattu ja maalattu. Ison eteisen lattia on uusittu vanhan lautalattian päälle, jonka päällä oli aiemmin vanha parketti. Nyt lautalattian päällä on parketti. Äänieristyksestä huolehdittu. Oh lattia hiottu ja lakattu, seinät hiottu ja maalattu. Mh lattia hiottu ja lakattu, seinät hiottu jamaalattu. Pikku eteinen on laatoitettu ja listoitettu. Keittiön lattia tasoitettu ja lakattu, seinät hiottu ja maalattu, sähkötyöt tarvittavin osin saneerattu.

Osakkaiden keskinäiset sopimukset korjausten ja kunnossapidon osalta: Kts. olennaiset tapahtumat tilikaudella 1.1.-31.12.2022. Erit. LVIS remontin jälkiselvittely sekä rakennuksessa vuokralla olevan ravintolan konseptin muutokseen liittyvät asiat. Maksuvalmiutta rasittivat LVIS-saneerauksen riita-asian ja siihen liittyvät välttämättömät puutekorjaukset sekä ravintolan aiheuttamat ongelmat, minkä vuoksi asunto-osakeyhtiö keräsi kahdet ylimääräiset vastikkeet tammi- ja helmikuussa 2023. Mikäli taloyhtiön osakeluettelo on ennen kaupantekoa siirretty huoneistotietojärjestelmään, tai se siirretään huoneistotietojärjestelmään kaupanteon jälkeen mutta ennen ostajan merkitsemistä osakeluetteloon, tulee ostajan hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa tällöin omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.

Energialuokitus

Energialuokka

D2018

Energiatodistus

On

Yhtiö- ja kiinteistötiedot

Taloyhtiön nimi

Asunto Oy Helsingin Albertinkatu 19

Kotipaikka

Helsinki

Isännöitsijä

Jari Johansson HSI Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy

Kiinteistönhoito

Pitkäsen talonmiespalvelut Oy & Centro Clean Oy.

Liikehuoneistoja

Asuntoja: 2. Liikehuoneita: 4. Muita: 8.

Tuotot

102.779,28 €/v

Pitkäaik. lainat

1 514 784,64 €

Lunastuspykälä (asunnot/muut)

Ei

Lunastuspykälä (autopaikat)

Ei

Lisätiedot yhtiöstä

Taloyhtiössä asukkaiden käytössä: kellarikomero, vinttikomero. Muut säilytystilat: urheiluvälinevarasto.

Tontin omistus

Oma

Tontin pinta-ala

1 550 m2

Rakennusvuosi

1907

Kerrosluku

3/5

Rakennusaine

Tiili

Kattotyyppi/kate

Pelti

Lämmitys

Kaukolämpö

Asuinhuoneistoja

47

Antenni

Kaapeli-tv

Muut yht tilat

Askartelu-/kerhohuone.

Suoritetut korjaukset

2001 Katon pinnoitus ja korjaus. 2002 Pihajulkisivujen ja tuuletusparvekkeiden korjaus. 2004 Pihan kunnostaminen. 2005 Putkiston kuntotutkimus. 2008 Kadunpuoleisten julkisivujen kuntotutkimus ja kulmatornin peruskorjaustyöt. 2009 Kadunpuoleisten julkisivujen kunnostustyöt. 2010 Katutason julkisivun ovien ja ikkunoiden vaihto. 2011 Vesikaton tiivistys ja tuuletusläpivientien asennus. Huoneistokorjauksia vesivuotojen jäljiltä. F 65 huoneiston lämminvesiboileri vaihdettu. 2013 Pihanpuolen kourujen ja syöksyjen korjaus sekä saattolämmityksen asennus. 2014 Katon korjausta. Hankesuunnitelma: Vesijohtojen, viemäreiden ja sähköasennusten uusimiseen valmistautuminen. Selvitys ullakkorakentamisen mahdollisuuksista. 2015 Linjasaneerauksen suunnittelun aloitus. Lukituksen uusinta iLoq. Hormistokartoitus ja kuvaus. Mittauspiirustukset ja huoneistoalojen laskenta. 2016-2017 LVIS-saneeraus (vesijohdot, viemäröinti, sähköt, tietoliikenne, poistoilmahormit ja lämmönjako). 2017 Kellarin perusparannus: pyörä- ja välinevarastojen, kellarikomeroiden ja liiketilojen kosteuseritykset, lattiavalut, pinnat, ilmanvaihto (osa LVIS- hanketta). 2018 Liiketilan 2-3 kunnostus ravintolakäyttöön. 2018 Vesikaton paikkauksia. 2020-2021 Suoritettu Vuokrahuoneisto F65:n täysremontti, mm. lattiarakenteiden kunnostus. 2021 Kellarin ilmanvaihdon parantamisen LVI-suunnitelman laatiminen. Putkiremontin takuutarkastusten tekeminen sukituksen, paloturvallisuuden ja kellarin ilmanvaihdon osalta. 2022 Kaukolämpökeskuksen korjaus. Kellarin ilmanvaihdon parantaminen. Ulko-ovien hionta ja lakkaus. Kellarin vesivahingon korjaus (kuivauspatterin vuoto). Ullakon suunnittelu ja uusien vaatimusten päivitys suunnitelmiin rakennuslupaa varten. Porttikongin maalaus naapuritaloyhtiön julkisivu-urakan yhteydessä. Uppopumppujen asennus liiketilaan ja pyörävarastoon sulamisvesien poistoon. Sisäpihan ja katuosuuden pikeäminen. Albertinkatu 17:n ja 19:n rajapintojen siistiminen porttikongissa.

Tulevat korjaukset

Kunnossapitotarveselvitys 2023-2027: Laajan LVIS urakan jälkeen merkittävin hanke on ullakkoasuntojen rakennuttaminen ja siihen liittyvä hissien jälkiasennus. Rakennusoikeuden myynnillä pienennettäisiin velkaosuuksia, parannettaisiin energiatehokkuutta, uusittaisiin katto ja saataisiin lisää vastikkeellisia neliöitä jakamaan talon kiinteitä kustannuksia. Vaihtoehtona on ottaa lisää velkaa katon uusimiseen. Yhtiökokous teki 2016 periaatepäätöksen ullakon rakennuttamisesta. Suunnitellut toimenpiteet vuosille 2023-2027: Ullakko: Ullakkoasuntojen ja jälkiasennushissien rakentaminen. Vesikatto: Vesikaton uusiminen ja yläpohjan korjaus ullakkohankkeen yhteydessä tai erikseen, mikäli ullakkorakentaminen ei toteudu. Sisäpiha: Pihan viihtyisyyden parantaminen mahdollisen ullakkohankkeen yhteydessä ( valaistus, istutukset, grilli, kiveys ). Ulko-ovet: Julkisivun puoleisten ulko-ovien sävytys. Portaikot: Portaikkojen maalaaminen. Lämmitysjärjestelmä: Lämmitysjärjestelmän kuntokartoitus, vaihtoehtoisten lämmmitysmuotojen selvitys. Kellarin ilmanvaihto: Tarkkailu ja 2022 tehtyjen korjausten täydentäminen, seinien ja lattioiden pintavaurioiden korjaaminen. Poistoilmahormit: Poistoilmahormien sukituksen liitosten korjaaminen (LVIS-urakan korjaukset). Paloturvallisuus: Palokatkojen tiivistäminen (LVIS-urakan korjaukset) kartoitus ja osa tiivistyksistä tehty.

Muut tiedot

Vapautuu

Vapautuminen sopimuksen mukaan

Omistusmuoto

Oma

Palvelut

Lyhyen kävelymatkan päässä kattavat keskustan palvelut, mm. ruokakaupat, kivijalkakaupat, kahvilat, ravintolat, posti yms., Koulut: Päiväkodit: Rööperi 220m, Roba 350m. Ala-asteet: Snellman 220m, Tehtaankatu 750m. Ressun peruskoulu (1-9 luokat ja lukio) 850m. Helsingin yliopisto 1,4km. Korkeakoulu Hanken 1,3km.

Liikenneyhteydet

Erittäin hyvät liikenneyhteydet. 150-450m etäisyydellä useat raitiovaunu- ja bussipysäkit.

Kaavoitustilanne

Asemakaava

Lisätietoja antaa

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta.